Beveiliging nieuws

Onze partners

ARAS

BHVcertificaat.online

CDVI

i-Pro

RoSecure

Securitas

ASIS

Bydemes

Connect Security

JMB Groep

Service Centrale Nederland

SmartCell

Seagate

MPL

Hikvision

Advancis

Milestone

Add Secure

Kiwa

IDIS

Unii

VEB

OSEC

Explicate

Ajax Systems

Trigion

Genetec

Optex

Akuvox

NetworxConnect

CSL

Oribi ID Solutions

ASSA ABLOY

Boon Edam

Koninklijke Oosterberg

Dero Security Products

Crown Security Services

Alarm Meldnet

Hanwha Vision Europe

Bosch Security Systems

Masset Solutions

VBN

Gold-IP

DZ Technologies

Sequrix

Paraat

Eizo

Eagle Eye Networks

ADI

SMC Alarmcentrale

VVNL

2N

Nimo Dog Security

Regio Control Veldt

Alphatronics

Paxton

SOBA

CardAccess

Seris

Avigilon Alta

Nimo Drone Security

NIBHV

SmartSD

Dahua

De Beveiligingsjurist

Nenova

Secusoft

Brivo

GFT

Multiwacht

20face

HID

VAIBS

Uniview

HD Security

EAL

Lobeco

VideoGuard

Traka ASSA ABLOY

G4S

PG Security Systems

Centurion

Top Security

Geen doorstart mogelijk voor SecurCash

17 januari 2019
Redactie
07:50

Het is definitief gebeurd met geldtransporteur SecurCash Nederland en SecurCash Geldverwerking. De curatoren zien geen mogelijkheden voor een doorstart. Daardoor zullen klanten nu definitief op zoek moeten naar een andere geldtransporteur.

Het bedrijf dat 220 vaste werknemers in dienst had en jaarlijks 450.000 geldtransporten voor ongeveer vijftienhonderd bedrijven verzorgde, vroeg recent zelf een faillissement aan, nadat het niet langer mogelijk bleek het hoofd boven water te houden. De rechter wees dit in eerste instantie af, onder andere omdat het bedrijf nog veel geld tegoed had van debiteuren en hij meende dat het faillissement alleen bedoeld was om van arbeidscontracten en huurovereenkomsten af te komen. De aangekaarte problemen bleken echter wel degelijk reëel. Inmiddels is duidelijk geworden dat SecurCash het op geen enkele wijze zou redden in de toekomst. Onder andere doordat moederbedrijf Diebold Nixdorf niet langer voor de verliezen wil instaan, maar vooral ook door de zware verplichtingen die het in 2015 overgenomen Brinks met zich mee heeft gebracht. Zo’n 160 medewerkers zullen op zoek moeten naar een nieuwe baan. Voor hen wordt een banenmarkt georganiseerd. De geldwagens blijven nog tot het einde van januari rijden, zodat winkeliers de tijd hebben om een andere dienstverlener te zoeken. De kosten worden betaald vanuit een noodfonds van De Nederlandsche Bank. Ruim de helft van de klanten heeft inmiddels een ander geldtransportbedrijf in de arm genomen. Veel keuze is er overigens niet. G4S en RCCS domineren de markt.

Overgebleven divisie
De curator van SecurCash verwacht niet dat er vanuit de Nederlandse beveiligingssector interesse zal zijn voor de panden en wagens van het failliete bedrijf. De vestiging in Rotterdam blijft overigens voorlopig operationeel. Van daaruit worden geldautomaten bevoorraad en dat schijnt nog wel winstgevend te zijn. Personeel en vakbonden hebben overigens hun twijfels over de overlevingskansen van de overgebleven divisie. Deze kon volgens hen al alleen overeind blijven dankzij bijdragen van de andere divisies, die nu failliet zijn verklaard. De tarieven zijn gewoon te laag en kunnen door de hevige concurrentie niet worden verhoogd. Ook dat is nog een erfenis uit het Brinks-verleden. G4S als RCCS verwachten voldoende capaciteit te hebben om alle klanten van SecurCash voor het einde van deze maand over te nemen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner