Beveiliging nieuws

Onze partners

BHVcertificaat.online

i-Pro

Connect Security

Dero Security Products

Uniview

Secusoft

Koninklijke Oosterberg

Bydemes

HID

NIBHV

Dahua

Trigion

Sequrix

EAL

Advancis

Paraat

G4S

SOBA

Eagle Eye Networks

DZ Technologies

Regio Control Veldt

VVNL

Nimo Drone Security

PG Security Systems

Nimo Dog Security

Alarm Meldnet

Crown Security Services

De Beveiligingsjurist

ASIS

SmartSD

ADI

VAIBS

Brivo

Hikvision

Ajax Systems

Unii

Service Centrale Nederland

Milestone

20face

Optex

Avigilon Alta

SMC Alarmcentrale

Traka ASSA ABLOY

2N

CSL

CDVI

Oribi ID Solutions

Alphatronics

HD Security

Masset Solutions

VBN

IDIS

OSEC

JMB Groep

VEB

Genetec

VideoGuard

Nenova

GFT

ASSA ABLOY

Seagate

Multiwacht

ARAS

Lobeco

Centurion

Add Secure

Kiwa

Gold-IP

Top Security

Eizo

Paxton

Hanwha Vision Europe

NetworxConnect

Securitas

Akuvox

RoSecure

Seris

Explicate

Bosch Security Systems

CardAccess

SmartCell

MPL

Gemeenten Flevoland samen tegen ondermijning

21 mei 2021
Redactie
08:39

Met de ondertekening van het vernieuwde Damoclesbeleid door vijf gemeenten, is Flevoland een stap verder in de gezamenlijke aanpak tegen ondermijning. Het Damoclesbeleid beschrijft op welke wijze handhavend wordt opgetreden tegen de handel in soft- en harddrugs. In Flevoland wordt nu op dezelfde manier én strenger opgetreden.

Met deze eenduidige aanpak wordt voorkomen dat criminelen in een andere gemeente in de provincie verder gaan met druggerelateerde activiteiten. Het vernieuwde Damoclesbeleid is inmiddels ingevoerd in Lelystad, Dronten, Zeewolde, Noordoostpolder en Urk. Almere had het beleid eerder al aangepast.

Hennepcriminaliteit
Het Damoclesbeleid geeft de burgemeester de mogelijkheid om een woning of lokaal te sluiten, als daar drugs aanwezig zijn, worden geproduceerd of verhandeld. Hiermee wordt de hennepteelt en de handel in drugs tegengegaan. Het Damoclesbeleid vloeit voort uit de werkafspraken over een uniforme en integrale aanpak van hennepcriminaliteit. Deze zijn gemaakt door het Openbaar Ministerie, politie, verhuurders, netbeheerders en gemeenten, in het kader van het vastgestelde Hennepconvenant Midden-Nederland.

Prioriteit
Uit ondermijningsbeelden van de politie blijkt dat verdovende middelen de rode draad zijn in de georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Met de gezamenlijke aanpak in Flevoland geven politie, het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum Midden Nederland (RIEC MN) en de verschillende gemeenten prioriteit aan de aanpak van de drugscriminaliteit en andere vormen van ondermijning, zoals witwassen, wapenhandel en afpersing.
Ook de provincie sluit zich aan bij het initiatief, dat ‘de Flevolandse norm’ wordt genoemd. Commissaris van de Koning Leen Verbeek noemde dit in zijn nieuwjaarstoespraak van vorig jaar al als één van de belangrijkste speerpunten. Hij vreest dat Flevoland een steeds belangrijkere rol speelt in de criminele wereld.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Videoguard

MPL

Suricat

Wordt een partner