Gemeenteraad Amsterdam wil spoeddebat over schietpartijen

Met vijf schietpartijen in vier dagen verandert Amsterdam langzaam maar zeker in een soort gangster city. Daarom wil de voltallige gemeenteraad een spoeddebat over dit onderwerp met burgemeester Femke Halsema, zo schrijft De Telegraaf.

Het vuurwapengeweld in de hoofdstad kostte donderdag het leven aan een 28-jarige man. Bij een andere schietpartij raakten twee mensen gewond. Elders werden woningen geraakt, waarbij eenmaal een kogel dwars door de gevel ging. Voor de Amsterdamse gemeenteraad is de maat nu vol. Fractievoorzitter Don Ceder van de ChristenUnie zegt zich ernstig zorgen te maken over de schietpartijen in de stad en de veiligheid van de burgers. Hij wil dat de burgemeester concrete maatregelen treft op zowel korte- en langere termijn. Als voorbeeld noemt hij verscherpt cameratoezicht op plaatsen waar de afgelopen maanden meerdere schietincidenten hebben plaatsgevonden, zoals bij metrostation Kraaiennest in Amsterdam Zuidoost.

Handgranaten
Niet alleen schietpartijen vormen een toenemend risico voor de burgers van Amsterdam. Het gebeurt ook steeds vaker dat de Explosieven Opruimingsdienst moet opdraven, als weer ergens een handgranaat of ander explosief is neergelegd om burgers of ondernemers te bedreigen. De gemeente en de politie lijken geen grip te krijgen op wie er precies achter het toenemende geweld schuil gaan. Tijdens de commissievergadering van 5 september wil de gemeenteraad dat zowel de aard van de incidenten als de mogelijke tegenmaatregelen aan bod komen.

Gedeeld

Geef een reactie