Genomineerden voor V-factor bekend gemaakt

Monique Buijs van Securitas, Maikel Garssen van MAATbeveiliging en William van Olst van Trigion zijn genomineerd voor de V-factor. Een van hen mag zich vanaf 18 november een jaar lang de beste particuliere beveiliger van Nederland noemen.

De verkiezing ‘Wie heeft de V-factor?’ is een initiatief van sociale partners in de beveiligingsbranche. Zo willen deze beveiligers in het zonnetje zetten, die zich buitengewoon onderscheiden in hun ambassadeursrol voor het vakgebied. Dit jaar nam een recordaantal van 49 kandidaten deel. 17 hiervan waren voorgedragen door anderen. Dat kon dit jaar voor het eerst. De kandidaten werd verzocht drie vragen te beantwoorden: ‘Waarvoor staat voor jou de V-factor?’, ‘Wanneer en waarom ben je wel eens uit je comfortzone gestapt?’ en ‘Waarom heb jij de V-factor?’ Op basis van de antwoorden werden drie kandidaten genomineerd door een onafhankelijke vakjury, bestaande uit voorzitter Marianna Clarijs,  beveiliger Jacqueline Panneman namens de werknemersorganisaties, Dennis van Eijk van Safened die in 2013 de V-factor won, Henriëtte Kassies van CAOP, trainer Stephan Kapma van Q Steps en Vincent Vreeken van BeveiligingNieuws.nl.

V-factor en publieksprijs
Het was weer bijzonder moeilijk om een keuze te maken. Alle kandidaten wisten goed hun gedrevenheid tot uiting te brengen. Toch slaagden Monique Buijs van Securitas, Maikel Garssen van MAATbeveiliging en William van Olst van Trigion daar net iets beter in dan de andere gegadigden. Wat vooral gewaardeerd werd, was de bereidheid om vooruit te denken in plaats van te reageren als het te laat is, de moed om ergens op af te stappen, waar anderen liever een stapje terug doen en de wil om iets meer te doen dan normaal verwacht wordt.
In het verleden werd de winnaar tijdens een leuk evenement bekend gemaakt, zoals tijdens de start van de Week van de Veiligheid. Wegens corona is dat dit jaar niet mogelijk. Toch wordt er met de beperkte mogelijkheden nog iets moois van gemaakt. De genomineerden mogen in een skydive center nogmaals uit hun comfortzone stappen. Hiervan worden video’s gemaakt, die op Facebook komen te staan. De jury bepaalt op basis van de video’s wie dit jaar de V-factor heeft. Daarnaast mogen bezoekers van de Facebook-pagina bepalen wie dit jaar de publieksprijs verdient. De winnaar ontvangt een waardebon van 100 euro. De winnaars van de V-factor en de publieksprijs worden op 18 november op hun werkplek verrast door een vertegenwoordiging van de jury en Dennis Weening, voormalig presentator van Expeditie Robinson, die als geen ander weet hoe het om uit je comfortzone te stappen.

Gedeeld

Geef een antwoord