Geslaagde reünie Nederlandse Veiligheidsdienst

Oud medewerkers van de Nederlandse Veiligheidsdienst hielden afgelopen zaterdag een reünie. Het was een gezellige bijeenkomst op een prachtige locatie in Hoofddorp, die door zo’n zeventig oud-collega’s werd bezocht.

De Nederlandse Veiligheidsdienst was tot 1999 een begrip in Nederland. Het was verreweg het grootste en bekendste beveiligingsbedrijf, dat tot de overname door het Deense Falck in handen was van de familie Van der Lee, waarvan Ernst van der Lee het bedrijf in 1911 was gestart onder de naam 1e Gecombineerde Nachtveiligheidsdienst (GNVD).

Na de oorlog werd dat 1e Gecombineerde Nederlandse Veiligheidsdienst omdat ook steeds meer overdag gewerkt werd en in de jaren zeventig werd de naam Nederlandse Veiligheidsdienst ingevoerd.

Mededingingautoriteit
Onder Falck heeft het bedrijf niet lang voortbestaan. Het bedrijf fuseerde een jaar later met Group4 en in 2004 met Securicor. Hierdoor kreeg het bedrijf volgens de mededingingsautoriteit NMa een te groot marktaandeel en moesten delen worden afgestoten. Een deel fuseerde toen met Prened tot Trigion en een ander deel ging verder als Group4Securicor (G4S) Nederland.
Op initiatief van een aantal oud-medewerkers en directieleden is samen met organisatiebureau A Perfect Day een sociaal netwerk opgezet dat regelmatig bijeenkomsten organiseert. Zo ook op 14 januari. Onder anderen oud-directeur Cor Clement blikte terug op de roemruchte periode van het bedrijf. Ook waren heel de avond leuke dia’s te zien uit de tijd dat petten en snorren nog een vast onderdeel van het uniform waren. Het winterweer gooide gelukkig geen roet in het eten, want de bezoekers kwamen uit heel Nederland en zelfs uit België, waar het bedrijf destijds ook actief was.

Gedeeld

One thought on “Geslaagde reünie Nederlandse Veiligheidsdienst”

  1. Als een van de oud gediende (1980-2000) uiteraard ook aanwezig. Het was bijzonder oud collega’s weer te zien en te spreken. Zeker voor herhaling vatbaar. Complimenten aan A Perfect Day en Restaurant Lieveling.

Geef een reactie