App registreert agressie tegen spoorwegpersoneel

De Vakbond voor rijdend personeel (VVMC) heeft recent een app ontwikkelt om agressie te melden. Met de app wordt ook locatie en tijdstip vastgesteld, zodat inzichtelijk wordt waar agressie zich het meest voordoet en wanneer.

VVMC Agressie AppIedereen die op of rond het spoor werkt bij Arriva, Connexxion, NS en Veolia kunnen de agressie-app gebruiken. De informatie die de app oplevert, wordt door de VVMC veilig opgeslagen en niet gedeeld met derden, ook niet met de werkgever. De informatie wordt gebruikt om vast te stellen of veiligheidsmaatregelen effect hebben en agressie afneemt.

Zwartrijden is vaak de oorzaak van agressie tegen spoorpersoneel. De laatste tijd is er een flink aantal maatregelen genomen om het geweld in te dammen. Steeds meer stations hebben toegangspoortjes en er is meer cameratoezicht op stations.

“We weten dat het aantal incidenten op en om het spoor jaarlijks toeneemt en de agressie-vorm verhardt. Nog steeds worden er in Nederland dagelijks twee tot drie conducteurs fysiek mishandeld. Dat is geen veilige situatie voor onze leden en evenmin voor de passagiers”, zo vertelt VVMC vakbondsleider Wim Eilert. “Ook kunnen we de gegevens uit de app gebruiken om te monitoren of het pakket van maatregelen die we hebben genomen samen met NS en de politiek, ook effect heeft en de agressie aan het afnemen is.”

De app is geschikt voor alle Android toestellen en gratis te downloaden via Google Play.

Gedeeld

Geef een antwoord