Geen pepperspray en wapenstok voor NS-personeel

Het personeel van de NS wordt niet bewapend.  De NS en de vakbonden drongen eerder op bewapening aan, maar dat ziet het kabinet na overleg met betrokken partijen niet zitten.

NS-personeelFNV Spoor drong begin april aan het wapenarsenaal van medewerkers van de NS-dienst Veiligheid en Service uit te breiden om relschoppers harder aan te pakken.

Een meerderheid van de Tweede Kamer was er voorstander van te laten onderzoeken of bepaalde medewerkers uitgerust zouden kunnen worden met een wapenstok of pepperspray, schrijft minister Ard van der Steur.

In het overleg van de ministeries van Veiligheid en Justitie en Infrastructuur en Milieu, NS en vakbonden werd besloten dat het risico er is dat gewelddadige situaties juist escaleren door de wapeninzet. Een conducteur die een wapenstok of pepperspray toepast zou onbedoeld ook andere reizigers kunnen verwonden, aldus Van der Steur. Ook zouden de geweldsmiddelen volgens hem kunnen worden afgepakt en gebruikt worden tegen de conducteur of passagiers.

Gedeeld

One thought on “Geen pepperspray en wapenstok voor NS-personeel”

  1. Het is jammer dat de minister met zo’n achterhaalde argumenten komt, om de bewapening af te wijzen. Wat als argumenten worden benoemd, kan ook iedere politieagent overkomen en de risico’s zijn met een goede training en regelgeving tot een minimum te beperken. Weer zo’n zwak excuus van we kunnen wel, maar willen niet. Kennelijk moeten personeel van de NS eerst de ultieme beschadiging hebben opgelopen, voordat deze regering wel overstag zou willen gaan.
    Het blijven rare lui die politici.

Geef een reactie