Meer geweld tegen horecapersoneel

Horecamedewerkers ervaren volgens de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) steeds meer agressie en geweld op hun werk.  Volgens de brancheorganisatie krijgt een op de vier horecawerknemers te maken met agressie en geweld door klanten.

Koninklijke Horeca Nederland gaat deze week in overleg met het ministerie van Sociale Zaken en het ministerie van Binnenlandse Zaken over het thema agressie op het werk. “Dat doen we niet voor niets”, zegt woordvoerder Joris Prinssen van de branchevereniging in de Gelderlander. “Want het geweld neemt toe. Daar krijgen we signalen over uit onze achterban.”
Tussen 2010 en 2012 leek het uitgaansgeweld af te nemen. In 2012 registreerde de politie nog een kleine 6.000 gevallen, terwijl dat er twee jaar eerder nog 1.500 meer waren. De politie zegt geen idee te hebben hoe het de laatste jaren met het uitgaansgeweld is gesteld. “We houden er geen cijfers over bij.” Volgens KHN gaat het om zo’n 85.000 mensen per jaar en de stijging vooral te wijten aan het opschuiven van de leeftijdsgrens voor alcohol naar 18 jaar.

Gedeeld

Geef een reactie