Moskeeën in Nederland schroeven de beveiliging op

Moskeeën Nederland schroeven de beveiliging op, uit vrees voor een aanslag. Moslimorganisaties deden afgelopen weekend aangifte, vanwege bedreigingen.

De afgelopen dagen verschenen op internet oproepen om in Nederland gebedshuizen in brand te steken, net zoals in Zweden waar recentelijk in een aantal islamitische gebedshuizen brand is gesticht. Het Centraal Orgaan Moslims en Overheid (CMO) heeft minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) gevraagd om tafel te gaan met betrokken organisaties en een risicoanalyse te geven van de veiligheid van moskeebezoekers.

Ook een medewerker van een beveiligingsbedrijf heeft een oproep gedaan tot het in brand steken van moskeeën. “Te beginnen vanaf morgen, een landelijke brandbommendag tegen moskeeën”, schrijft Luc de K. De gemeente Den Haag heeft daarom werkgever Trigion gevraagd om de betrokken medewerker per direct te ontslaan en publiekelijk afstand te nemen van de oproep.

De Raad van Marokkaanse Moskeeën adviseert de bij haar aangesloten gebedshuizen om in Nederland moskeewachten in te stellen. Nederland telt ruim 450 moskeeën.

Gedeeld

One thought on “Moskeeën in Nederland schroeven de beveiliging op”

 1. “net zoals in Zweden waar recentelijk in een aantal islamitische gebedshuizen brand is gesticht. “.
  Oh…, hier wordt bedoeld de brand die helemáál niet is aangestoken door een Zweedse PVV-tokkie, maar die door kortsluiting is ontstaan, volgens de politie? Dezelfde brand waarvan de Imam verklaart dat de bedreiging veel meer komt uit de eigen moslim-hoek?
  Oh, die brand!!
  U vergeet iets….
  Geweld komt (bijna) altijd van Linksch!
  http://10news.dk

Geef een reactie