Godfried Hendriks en George van der Kamp winnen IDA’s

Tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van Stichting SERN zijn Godfried Hendriks van Going Consultancy en George van Kamp, afdelingshoofd Veiligheid bij FMHaaglanden bij Ministerie van BZK, verrast met de Inci-Detar Award. Deze prijs gaat jaarlijks naar iemand die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor het vakgebied beveiliging.

Al sinds 1997 wordt de Inci-Detar Award – kortweg IDA – uitgereikt aan personen die zich niet alleen voor het eigen bedrijf inzetten, maar die ook een actieve bijdrage leveren aan het professionaliseren van het beveiligingsvak. Onder de winnaars bevinden zich uiteraard securitymanagers, maar ook docenten, journalisten, een beursorganisator en politiefunctionarissen. De beheerder van BeveiligingNieuws.nl, Vincent Vreeken, was in 1997 de eerste winnaar. Inmiddels zijn er 25 IDA’s uitgereikt.

De winnaars
Godfried Hendriks kreeg de IDA vanwege de bijdrage die hij heeft geleverd aan de erkenning van De Haagse Methodiek en de brug die hij heeft geslagen tussen DHM en CPP van ASIS International. Als president van ASIS International en als bestuurder van deze wereldwijde beroepsorganisatie heeft hij zich bovendien bijzonder verdienstelijk gemaakt voor de ontwikkeling van het beveiligingsvak.
George van der Kamp begon ooit als beveiliger en klom op tot een topfunctie bij het ministerie van BZK. Gedurende zijn carrière heeft hij zich hard gemaakt voor een doorlopende leerlijn in de beveiliging. Daarnaast zorgde hij ervoor dat zijn dertig medewerkers bij de Rijksoverheid de DHM-opleiding gingen doen, alsmede de aanvullende opleidingen security techniek en security & recht. Verder zorgt hij ervoor dat alle ministeries onderworpen worden aan een security-validatie, waarbij de weerbaarheid tegen criminaliteit wordt getoetst.

Deel dit artikel via: