Gouda verleent subsidie op hang- en sluitwerk

Goed hang- en sluitwerk vermindert het risico op een inbraak in de woning. Het is volgens de gemeente Gouda echter niet goedkoop. Daarom biedt zij bewoners nu de mogelijkheid om met 50 procent korting sloten te laten vervangen. Voorwaarde is wel dat men in een buurt woont met een hoog inbraakrisico.
Inwoners van een vijftal buurten van Gouda kunnen de helft van de kosten van het aanbrengen van hang- en sluitwerk door een PKVW-gecertificeerd bedrijf terugkrijgen. Dit kan tot een maximum van 250 euro per woning. De regeling geldt voor een nieuw voordeurslot, maar ook voor raamboompjes, kierstandhouders, barrièrestangen, alarmsystemen, anti-inbraakstrips en rolluiken.
Voor wie geldt de subsidie?
De regeling is momenteel opengesteld voor eigenaren van een koopwoning in de volgende buurten: Korte Akkeren Oud, de Polderbuurt, de Slagenbuurt, Kort Haarlem en de Lustenbuurt. Huurders wordt geadviseerd om contact op te nemen met hun verhuurder om de mogelijkheden te bespreken.
Hoe werkt het?
Men kan alleen een subsidie aanvragen voor hang- en sluitwerk dat is aangebracht na 1 juli 2016. De gemaakte kosten kunnen dan achteraf worden gedeclareerd. Wie gebruik wil maken van deze subsidie, kan contact opnemen met het Klant Contact Centrum (KCC) via: gemeente@gouda.nl. Of kijk voor meer informatie en het aanvraagformulier bij het subsidieloket.

Deel dit artikel via: