GPS-volgsysteem tegen diefstal tabaksartikelen

Primera wil zijn winkels en medewerkers zo goed mogelijk beschermen tegen diefstal op tabaksartikelen. Daarom start de winkelketen samen met het CCV met het plaatsen van een gps-volgsysteem in deze artikelen.

Landelijk worden er grote hoeveelheden tabaksartikelen gestolen. Het gaat daarbij niet alleen om grote bedragen, maar ook om fysieke en persoonlijke schade. Samen met het CCV start Primera met het plaatsen van een gps-volgsysteem in willekeurige sigarettenpakjes.

Volgsysteem
De sigarettenpakjes met daarin een volgsysteem zijn niet van echt te onderscheiden. Ze komen in het schap te staan, maar worden niet verkocht. Winkelmedewerkers weten niet welke pakjes het betreft en het is niet mogelijk deze pakjes per abuis te verkopen. Op het moment dat een dief het tabaksschap leeghaalt, is de kans groot dat ook de pakjes met volgsysteem mee worden genomen. Zodra een pakje de winkel verlaat, treedt het volgsysteem in werking.

Preventief
Het plaatsen van het gps-volgsysteem is ten eerste preventief bedoeld om potentiële dieven af te schrikken. Primera winkels worden voorzien van stickers met de tekst ‘Onze tabaksartikelen zijn beveiligd met een elektronisch volgsysteem’. Bijkomend effect is dat de kans op heterdaad wordt vergroot. Er wordt al veel gedaan aan de overval- en inbraakpreventie en de toevoeging van het volgsysteem ziet Primera als een volgende stap in de bescherming van ondernemers en personeel.

Kick-off
Op vrijdag 6 oktober vindt om 5 uur de aftrap plaats bij Primera Oude Binnenweg in Rotterdam. Tijdens de aftrap wordt de eerste sticker op de winkeldeur van deze Primera winkel geplaatst door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, tevens voorzitter van Taskforce Overvallen, en door CCV-directeur Patrick van den Brink en Gert van Doorn (directeur Coöperatie Primera).

Gedeeld

Geef een reactie