Beveiliging nieuws

Onze partners

Dero Security Products

Securitas

VideoGuard

Trigion

Multiwacht

SmartCell

DZ Technologies

NetworxConnect

i-Pro

VEB

Bydemes

Genetec

HID

RoSecure

Crown Security Services

Optex

SOBA

VAIBS

SmartSD

Centurion

Service Centrale Nederland

Bosch Security Systems

Boon Edam

Paraat

Seris

EAL

CSL

Avigilon Alta

HD Security

Masset Solutions

Akuvox

Milestone

Traka ASSA ABLOY

Lobeco

Regio Control Veldt

Top Security

Explicate

PG Security Systems

Sequrix

ASIS

Nimo Drone Security

Unii

BHVcertificaat.online

ARAS

ADI

Alarm Meldnet

G4S

Advancis

VVNL

CardAccess

IDIS

Eizo

Hanwha Vision Europe

Ajax Systems

VBN

Paxton

Dahua

De Beveiligingsjurist

Alphatronics

Gold-IP

SMC Alarmcentrale

Oribi ID Solutions

Kiwa

Nenova

CDVI

Uniview

Eagle Eye Networks

Seagate

MPL

Nimo Dog Security

Hikvision

Brivo

Add Secure

ASSA ABLOY

NIBHV

2N

Koninklijke Oosterberg

20face

GFT

Connect Security

OSEC

Secusoft

JMB Groep

Grootste pakketsorteercentrum van Benelux beveiligd door Heras

15 juni 2020
Redactie
12:13

Eind 2019 opende DHL Parcel het grootste en duurzaamste pakketsorteercentrum van de Benelux. Het sorteercentrum verwerkt tot een half miljoen pakketten per dag. Heras ondersteunde bouwbedrijf Hercuton bij de beveiliging van ruim 2 kilometer perimeter en het scheiden van verkeersstromen. Het totale project is binnen een jaar gerealiseerd.

DHL Parcel opende in oktober 2019 in Zaltbommel het grootste en groenste pakketsorteercentrum van de Benelux. Het sorteercentrum verwerkt ruim een half miljoen pakketten per dag naar 140 depots en 21 sorteercentra van DHL in de Benelux en andere bestemmingen in Europa. Bouwbedrijf Hercuton ontwikkelde het gebouw naar de criteria van BREEAM Excellent voor duurzame gebouwen. Het pand beslaat in totaal 30.000 vierkante meter en staat op een terrein ter grootte van vijftien voetbalvelden. Hercuton schakelde Heras in om de perimeter van dit imposante gebouw te beveiligen en vracht- en persoonsverkeer van elkaar te scheiden.

De aanpak
De DHL Parcel Hub Zaltbommel is ingericht voor het sorteren van 500.000 pakketten per dag. Snelheid en efficiëntie zijn dus van groot belang. Het sorteercentrum en het omliggende terrein zijn optimaal ingericht voor de snelle doorstroom van vrachtverkeer. Dagelijks rijden er honderden vrachtwagens en busjes het terrein op, die bij een van de ruim 172 docking stations pakketten afleveren of ophalen. Daarnaast moet de toegang van personeel en bezoekers gescheiden zijn van het vrachtverkeer. De volledige perimeter moest bovendien beveiligd worden met ruim 2 kilometer omheining. Daarom zochten Hercuton en DHL Parcel een deskundige, betrouwbare en betrokken partner om dit uitdagende project te realiseren. Heras werd geselecteerd als de meest geschikte partij.

Het resultaat
Met de producten en diensten van Heras wordt in- en uitgaand verkeer van personeel, bezoekers en vrachtverkeer op een snelle en efficiënte manier gescheiden. Mede daardoor kan DHL Parcel ruim een half miljoen pakketjes per dag verwerken.
Samen met Hercuton en DHL stelde Heras een plan van aanpak op. Ferdi van der Linden, verkoopadviseur bij Heras: “Voor de beveiliging van de volledige perimeter hebben we gekozen we voor het staalmathekwerk Pallas Security. Met ruim twee kilometer hekwerk scheiden we het in- en uitgaande vrachtverkeer van het toegangspunt voor bezoekers en personeel. Daarnaast realiseerde Heras verschillende toegangspunten in de perimeter. Vrachtverkeer komt het terrein op via een schuifpoort, een sluis van hekwerk en daarna moet ze door één van de zes speedgates. Bij de ingang staat een security lodge, die de beveiligingsmedewerkers kunnen bereiken via twee looppoorten. Het uitgaande vrachtverkeer gaat via twee andere speedgates het terrein af.”

Bypass
“Personeel en bezoekers komen het terrein op via een omheinde parkeerplaats, die is afgesloten met een schuifpoort en een looppoort voor fietsers. Vervolgens komen ze te voet het terrein op via een dubbele tourniquet. Daarnaast installeerde Heras een schuifpoort om een bypass te creëren tussen persoons- en vrachtverkeer. Ten slotte zijn er nog twee dubbele draaipoorten en een schuifpoort geplaatst in geval van calamiteiten. Het totale project hebben we binnen een jaar gerealiseerd. Daarbij waren Hercuton en DHL Parcel voortdurend op de hoogte van de voortgang en werkten we nauw samen met andere toeleveranciers.”
Het sorteercentrum van DHL Parcel is inmiddels operationeel. Om de continuïteit te waarborgen, blijft Heras nauw betrokken om alle poorten op het terrein te onderhouden. Heras is 24/7 bereikbaar om eventuele storingen binnen vier uur te verhelpen. Daarnaast onderhouden ze minimaal twee keer per jaar alle mechanische en elektrische componenten van de poorten. Zo zorgen zij er mede voor dat het sorteercentrum snel en efficiënt blijft opereren. Waardoor DHL miljoenen pakketjes op tijd kan afleveren.

Deel dit artikel via:

Vlog

Premium partners

Videoguard

Seagate

MPL

Wordt een partner