Hackathon over ondermijning in het buitengebied

Vrijdag 15 oktober organiseren Saxion Hogeschool en Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland het evenement HCKTHN404: Ondermijning not found. Met deze hackathon daagt PVO Oost-Nederland kennisinstellingen uit om te komen met creatieve, innovatieve, afwijkende, originele ideeën om ondermijning in het buitengebied aan te pakken.

De georganiseerde misdaad zoekt steeds vaker haar toevlucht tot het buitengebied omdat daar relatief weinig toezicht is en er gebruik kan worden gemaakt van leegstaande loodsen en schuren. Om het toezicht te verbeteren is het van belang dat bewoners zich bewust worden van tekenen van ondermijning. De hackathon moet daarin meer inzicht gaan verschaffen.

Toptalent
Het evenement is opgezet door Jorne Hilhorst, Martijn van Diepen en Victor Kummeling. Dat zijn drie studenten van Saxion Toptalent. Zij hebben zeven teams van zeven deelnemers samengesteld. Een deelnemer is een vrouw van 83! Zij heeft jarenlang in het buitengebied gewoond en met eigen ogen gezien dat ondermijning een lastig begrip is. Dat het moeilijk is te omschrijven en vaak dichterbij is dan iedereen denkt. De teams worden begeleid door experts op het gebied van ondermijning en aan het eind van de dag volgt een pitch die wordt beoordeeld door een jury. De ideeën van het winnende team zullen als zij realiseerbaar zijn, door het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland worden gebruikt voor de processen binnen Veilig Buitengebied.

Bron: Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Gedeeld

Geef een antwoord