Beveiliging nieuws

Onze partners

Secusoft

2N

VVNL

Koninklijke Oosterberg

Top Security

SMC Alarmcentrale

BHVcertificaat.online

EAL

Eagle Eye Networks

Eizo

G4S

Avigilon Alta

i-Pro

OSEC

Oribi ID Solutions

Masset Solutions

Nimo Dog Security

Bydemes

Alphatronics

Dahua

Brivo

Traka ASSA ABLOY

Crown Security Services

NIBHV

Service Centrale Nederland

Securitas

Hanwha Vision Europe

SmartSD

ASIS

Paxton

SmartCell

PG Security Systems

Dero Security Products

SOBA

Ajax Systems

Advancis

ASSA ABLOY

VEB

IDIS

DZ Technologies

Nimo Drone Security

Uniview

Lobeco

Explicate

CSL

Nenova

Connect Security

Milestone

VideoGuard

20face

HD Security

Optex

Paraat

MPL

Bosch Security Systems

Sequrix

Seris

Gold-IP

ARAS

Genetec

JMB Groep

Multiwacht

Regio Control Veldt

HID

Hikvision

VAIBS

Seagate

Kiwa

CDVI

NetworxConnect

GFT

Alarm Meldnet

Add Secure

Akuvox

Trigion

CardAccess

Boon Edam

De Beveiligingsjurist

VBN

RoSecure

Unii

Centurion

ADI

Hackers vallen massaal gemeente Den Haag aan

22 november 2018
Redactie
13:05

In het Haagse stadhuis is een grote groep ethische hackers neergestreken. Die gaan onderzoeken waar in de digitale omgeving van de gemeente kwetsbaarheden zitten. De gemeente had hiervoor onder de titel ‘Hâck Den Haag’ een wedstrijd uitgeschreven, waar de beste hackers op hebben gereageerd.

De wedstrijd is georganiseerd in samenwerking met het Haagse cybersecuritybedrijf Cybersprint. Ethische hackers uit binnen- en buitenland zijn uitgenodigd om donderdag in het atrium van het Stadhuis het leven van de informatiebeveiligers zuur te maken.
Cyber security is volgens de gemeente onlosmakelijk verbonden met Den Haag, als stad van Vrede & Recht. Den Haag zegt dan ook voorop te lopen met dit soort hackwedstrijden, waarvan de eerste vorig jaar werd gehouden. Alle organisaties, waaronder gemeenten, staan dagelijks bloot aan digitale dreigingen als phishing en hackpogingen. Optimale digitale veiligheid is dan ook cruciaal.

Proef op de som
“De digitale systemen van de gemeente Den Haag worden 24 uur per dag actief gemonitord op kwetsbaarheden. Er is dan ook geen reden om te twijfelen aan de veiligheid van de gemeentelijke ICT-systemen. Toch is het goed om de proef op de som te nemen en te onderzoeken of er kwetsbaarheden zijn te vinden die nog onbekend zijn. Daarom dagen wij de beste hackers uit om dit te testen”, zegt wethouder Rachid Guernaoui, die de gemeentelijke organisatie en ICT in zijn portefeuille heeft.

Voorwaarden
Voor ‘Hâck Den Haag’ testen de deelnemende ethische hackers de échte online omgeving van de gemeente. Deze ethische hackers verklaren zich akkoord met de voorwaarden van deze wedstrijd; dat wil zeggen dat zij verplicht zijn om kwetsbaarheden aan de gemeente te melden en deze niet verder te delen. ICT-specialisten van de gemeente staan paraat om eventueel gevonden kwetsbaarheden direct te verhelpen. De gemeente Den Haag garandeert dat de omgang met persoonsgegevens en de beschikbaarheid van haar diensten voortdurend aan de hoogst mogelijke veiligheidseisen voldoet, ook tijdens deze hackwedstrijd. De resultaten worden aan het eind van de dag bekendgemaakt door wethouder Rachid Guernaoui.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

MPL

Suricat

Videoguard

Wordt een partner