Bestand met gegevens Friese werkzoekenden gekraakt

De Friese gemeenten hebben woensdag de site werkeninfriesland.nl uit de lucht gehaald nadat hackers de pagina hadden gekraakt. Op de site stonden de cv’s en prive-gegevens van 3500 werkzoekenden.


Normaal hebben alleen geregistreerde bedrijven met een inlogcode toegang tot de informatie. De bouwer van de site, JobsRepublic, moet eerst zorgen voor een betere beveiliging voordat die weer open gaat. ,,Wij betreuren de gang van zaken en zien het als een goede waarschuwing”, aldus een woordvoerder van JobsRepublic. Het bedrijf benadrukt dat de informatie niet op straat ligt.

De site is een initiatief van de Friese gemeenten en dient als een soort vacaturebank, die bedrijven en organisaties kunnen raadplegen op zoek naar nieuwe werknemers. De hackers hadden toegang tot alle informatie over de werkzoekenden.

,,Vervolgens hebben ze hun succes op het net aan de grote klok gehangen. Hoe de kraak heeft plaatsgevonden, hebben ze gelukkig niet wereldkundig gemaakt”, aldus de woordvoerder van JobsRepublic.

De 3500 gedupeerde werkzoekenden krijgen binnenkort een brief met uitleg en excuses.

Gedeeld

Geef een antwoord