Handhaver mishandeld door overtreder coronamaatregelen

Aan de Lorentzstraat in Roosendaal is donderdagavond een handhaver van de gemeente mishandeld. Dit gebeurde nadat hij met zijn collega´s een groep mannen aansprak omdat ze bij elkaar zaten. Een 37-jarige Roosendaler is aangehouden, waarbij de politie gebruik moest maken van wapenstok en pepperspray.

Rond 19.00 uur zagen de handhavers een grote groep jonge mannen bij een voetbalveldje zitten. Bij het zien van de BOA´s ging de groep er vandoor. Omdat het samenzijn in strijd is met de maatregelen rond corona spraken de handhavers enkele mannen uit de groep aan. Dat ging in eerste instantie gemoedelijk. Totdat de verdachte zich met het gesprek ging bemoeien. De man hield daarbij geen afstand. Toen hem gevraagd werd dat te doen reageerde hij niet. Hij kreeg vervolgens een duw van een van de handhavers. Daarop gooide de verdachte het bakje friet dat hij in zijn handen had tegen het hoofd van een van de handhavers en schold hij ze uit voor Nazi´s.

Mishandeling
Vervolgens gaf de verdachte een van de medewerkers van de gemeente een vuistslag in het gezicht. De handhavers probeerden vervolgens de man aan te houden. Die ging er echter rennend vandoor. Via hun portofoon hadden ze inmiddels een noodoproep gedaan waardoor meerdere eenheden van de politie ter plaatste gingen. Een van de eenheden zag de verdachte man op hen af komen rennen. Op aangeven van de handhavers werd de man aangehouden. Hij verleende geen enkele medewerking aan zijn aanhouding en daarom waren de agenten gedwongen de wapenstok en pepperspray tegen hem te gebruiken.

Omstanders
Omstanders begonnen zich vervolgens met de aanhouding te bemoeien. Hierop zijn de agenten en handhavers samen op linie gaan staan zodat de man kon worden aangehouden en afgevoerd. Hij wordt verdacht van mishandeling, belediging en vernieling (in de worsteling met een van de handhavers sneuvelde een veiligheidsvest). De verdachte is ingesloten. Er wordt door de gemeente aangifte gedaan.

Deel dit artikel via: