Helikopter gekaapt om gevangenen te bevrijden

In België zijn vier personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de helikopterkaping van afgelopen vrijdag. De helikopter was gehuurd voor een rondvlucht, maar de pilote werd boven Brussel gedwongen om naar een gevangenis te vliegen en gevangenen te helpen ontsnappen.

De actie mislukte, doordat een politiehelikopter opdook toen boven de gevangenis werd rondgecirkeld. De helikopter met de verdachten ging ervandoor en landde even later in Hélécine in Waals-Brabant, waarna de vier mannen de benen namen. Korte tijd later landde ook de politiehelikopter. Die begeleidde de gekaapte helikopter naar de luchthaven van Melsbroek, waar de pilote slachtofferhulp kreeg van de politie.

Wapen
De ‘rondvlucht’ was begonnen in het Belgische Deurne, vlakbij Antwerpen. De vier verdachten boekten een grote helikopter voor zes passagiers en een zeer ervaren piloot. Zij vertelden luchtfoto’s te willen maken. Onderweg haalden zij een wapen tevoorschijn en dwongen zij de 36-jarige pilote een andere route te volgen. Het werd al snel duidelijk dat zij gevangenen wilden helpen ontsnappen uit de gevangenis van Vorst in het zuiden van Brussel. Later bleek dat zij de echtgenote van één van hen wilden laten ontsnappen. Dat lukte echter niet omdat de binnenplaats te klein was om te landen.

Gedeeld

Geef een reactie