Beveiliging nieuws

Onze partners

SmartSD

Optex

Seagate

Uniview

EAL

Genetec

Multiwacht

Crown Security Services

Oribi ID Solutions

Brivo

2N

Explicate

Avigilon Alta

Add Secure

Masset Solutions

Nimo Drone Security

Nimo Dog Security

Boon Edam

BHVcertificaat.online

VideoGuard

G4S

Secusoft

GFT

Dahua

HID

Milestone

Sequrix

Regio Control Veldt

Alphatronics

ARAS

Hikvision

Akuvox

20face

ADI

Unii

SmartCell

Alarm Meldnet

CSL

SMC Alarmcentrale

Lobeco

Securitas

Dero Security Products

Traka ASSA ABLOY

Advancis

OSEC

MPL

NetworxConnect

Bosch Security Systems

SOBA

NIBHV

DZ Technologies

ASSA ABLOY

Kiwa

Top Security

PG Security Systems

Paxton

Gold-IP

HD Security

VVNL

VBN

JMB Groep

Centurion

IDIS

Paraat

Nenova

Eizo

Koninklijke Oosterberg

VAIBS

Bydemes

VEB

Seris

CardAccess

i-Pro

Service Centrale Nederland

Eagle Eye Networks

CDVI

RoSecure

ASIS

De Beveiligingsjurist

Connect Security

Ajax Systems

Trigion

Hanwha Vision Europe

Het CCV introduceert Veilig Wonen Scan

31 mei 2021
Redactie
20:10

Met de online Veilig Wonen Scan van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid kunnen bewoners nu zelf snel en makkelijk onderzoeken hoe veilig hun woning is. Ook helpt de dienst bij het vinden van een PKVW-slotenmaker en het starten van een initiatief voor buurtpreventie.

Op basis van onder andere de locatie ziet de bewoner automatisch welke slotenmakers in de buurt voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en kan direct online een afspraak worden gemaakt. Ook in spoedgevallen. Men hoeft dan niet bang te zijn voor een rekening van rond de duizend euro of prutswerk. Bewoners krijgen bovendien de gelegenheid om zich aan te sluiten bij een bestaand initiatief voor buurtpreventie of zelf zo’n initiatief te starten.

80 procent minder kans op inbraak
De Veilig Wonen Scan is een samenwerkingsverband van Politiekeurmerk Veilig Wonen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en Way2Web Software en is volgens het CCV gericht op bewustwording, het bevorderen van de veiligheid en het buitensluiten van het grote aantal malafide slotenmakers. Met een goed beveiligde woning vermindert de kans op inbraak met zo’n 80 procent. Verder kan een PKVW-certificaat leiden tot korting op een inboedelverzekering.
Een expertpanel van slotenmakers heeft ervoor gezorgd dat met slechts tien eenvoudig te beantwoorden vragen een goed totaalbeeld ontstaat. Daarbij gaat het overigens niet alleen om hang- en- sluitwerk, maar ook om verlichting, zicht en bereikbaarheid.

Nieuwe piek verwacht
Door corona is het aantal inbraken in ons land sterk afgenomen, maar met versoepelen van de maatregelen wordt een nieuwe piek verwacht. Daarom is de Veilig Wonen Scan 1 juni live gegaan en gaat 16 juni de landelijke anti-inbraakcampagne van start.
Het is de doelstelling om binnen 1 jaar minimaal 100.000 Nederlanders te bereiken. De Veilig Wonen Scan is vanaf 1 juni beschikbaar via de website van het PKVW. De promotie wordt gesteund door onder andere gemeentes, Bureau Slachtofferhulp, en de Vereniging Eigen Huis.

Deel dit artikel via:

Vlog

Premium partners

MPL

Seagate

Videoguard

Wordt een partner