Het CCV publiceert versie 4.0 schema’s VBB-installaties

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft versie 4.0 van de certificatieschema’s Leveren en Onderhoud voor vastopgestelde brandbeheersings- en brandblussystemen (VBB) gepubliceerd.

De ingangsdatum van de nieuwe schema’s is 1 december 2019. Maar de schema’s kunnen al direct voor certificatie worden gebruikt. De nieuwe schema’s zijn te vinden bij certificatie & inspectie op de website van het CCV.

Belangrijke rol
Versie 4.0 heeft effect op ongeveer vijftig leveranciers en onderhoudsbedrijven, die jaarlijks enkele honderden nieuwe brandblusinstallaties maken en enkele duizenden brandblusinstallaties in onderhoud hebben. Brandblusinstallaties spelen een belangrijke rol in beveiliging van grotere brandrisico’s. Zij zijn bedoeld om een beginnende brand onder controle te brengen en te houden, en waar mogelijk te blussen. Ze beginnen al met blussen voordat de brandweer ter plaatse is. Mensen kunnen zo tijdig vluchten en de schade aan gebouw, inventaris en omgeving wordt beperkt.

Keurmerken
Automatische sprinklerinstallaties worden vaak gebruikt in winkelcentra, grote winkels als de Bijenkorf, grote hallen voor transport en opslag en in tuincentra en bouwmarkten. In versie 4.0 zijn tal van wijzigingen verwerkt die de keurmerken beter toepasbaar maken. Ze zijn gebaseerd op de jongste versies van de sprinklernorm NEN-EN 12845+NEN 1073. Werken volgens het keurmerk is sinds de vorige versie verplicht. Een overzicht van de wijzigingen is opgenomen in paragraaf 1.6 van versie 4.0.

Bron: Het CCV.

Gedeeld

Geef een reactie