Hogere straffen tegen geweld verkeersregelaars nodig

Na het opzettelijk aanrijden van een verkeersregelaar in Noord-Holland pleit brancheorganisatie VBe NL opnieuw voor hogere straffen. Het incident staat namelijk niet op zichzelf. Regelmatig worden verkeersregelaar het slachtoffer van agressieve automobilisten.

Op de N247 moesten na een ongeluk verkeersregelaars in actie komen. Daarbij werd volgens de provincie Noord-Holland opzettelijk een verkeersregelaar aangereden, waarna deze moest worden opgenomen in het ziekenhuis. “Wij vinden dit onacceptabel”, liet de provincie weten. Een weginspecteur zei in De Telegraaf: “Wij hebben thuis allemaal een gezin en komen ook graag gezond thuis.” In hetzelfde artikel zegt een andere weginspecteur dat dit soort aanrijdingen vaker voorkomen.

Hogere straffen
VBe NL heeft al eerder gepleit om beveiligers en verkeersregelaars onder de nieuwe regeling van minister Grapperhaus te laten vallen. Hij wil geweld tegen werknemers uit het publieke domein zwaarder straffen en afzien van taakstraffen. “Het houdt niet op. Allereerst wensen we deze betrokken verkeersregelaar en zijn collega’s veel sterkte om deze klap te boven te komen. VBe NL eist ingrijpen door de verantwoordelijke ministers Van Nieuwenhuizen en Grapperhaus. Niet alleen in woorden maar ook in daden. De strafmaat moet omhoog”, aldus directeur Leon Vincken van VBe NL. “Respect moet je verdienen, maar blijkbaar gaat dat niet op voor verkeersregelaars of beveiligers. Hun aanwijzingen dienen te worden gevolgd. Waar eindigt onze maatschappij als we dit soort optreden niet strak aan banden leggen?”

Lees ook: Minister overweegt taakstrafverbod bij geweld tegen beveiligers

Gedeeld

Geef een reactie