Honderden extra beveiligers voor Schiphol

Onder druk van de vakbonden staat Schiphol toe dat beveiligingsbedrijven hun personeelsbestand op de luchthaven uitbreiden. I-Sec heeft inmiddels 175 extra beveiligers laten instromen, bij G4S zijn er 100 extra aangenomen en Securitas heeft nu 50 beveiligers extra en daar komen er nog 50 bij.

Er zijn nog altijd niet genoeg beveiligers op de luchthaven. Daarom komen er waarschijnlijk nog 120 bij van I-Sec en 50 van Securitas. Ook het aantal marechaussees wordt verder uitgebreid. CNV Vakmensen had eerder zorgen geuit over het feit dat er relatief weinig extra mensen lijken te worden aangenomen en vroeg daarom opnieuw aandacht voor de te hoge druk op de beveiligers. Wat hierbij ook meespeelt is dat het screenen van nieuwe mensen maar liefst acht weken in beslag neemt.

Niet makkelijk
De beveiligers op Schiphol hebben het volgens de vakbond niet makkelijk. Sommigen lopen afstanden van 30 kilometer per dag. De beveiligers van Securitas hadden bovendien ook nog de instructie dat het verboden is om te gaan zitten. Dat beleid is op verzoek van de bond versoepeld. Men mag af en toe even zitten, maar niet op plaatsen waar passagiers komen. Verder kwamen bij de bond klachten binnen over het tillen van zware handbagage. Dit schijnt echter aan de beveiligers zelf te liggen, want volgens de werkgevers en Schiphol hoeven zijn nooit handbagage op te tillen. Nader onderzoek kan plaatsvinden terwijl de tas op de band blijft liggen. Na de zomer voeren de bonden opnieuw overleg met Schiphol.

Gedeeld

Geef een antwoord