Honderden extra camera’s voor Rotterdamse havens

In de Rotterdamse haven worden op korte termijn honderden camera’s geplaatst. Het Havenbedrijf Rotterdam heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Securitas Technology uit Dordrecht. In eerste instantie komen er 227 camera’s, maar het netwerk kan later worden uitgebreid.

De camera’s zijn vooral bedoeld om drugscriminaliteit tegen te gaan. De Rotterdamse haven kampt geregeld met criminelen die in containers verstopte drugs van bedrijfsterreinen proberen te halen. Andere problemen die het Havenbedrijf Rotterdam met de camera’s beter verwacht te kunnen bestrijden zijn diefstal van goederen en mensensmokkel. Voor de aanleg van het netwerk is 3 miljoen euro beschikbaar. Dit is voldoende voor een systeem met 227 camera’s, dat later met nog eens 150 camera’s kan worden uitgebreid.

Uitbreiding
Uiteraard is er al cameratoezicht in de Rotterdamse havens, maar er is behoefte aan veel meer toezicht. De nieuwe camera’s komen in eerste instantie op plaatsen waar veel criminaliteit plaatsvindt, zoals in de buurt van grote containerterminals en bij veerdiensten. Na de installatie kan het overgrote deel van de haven continu in beeld worden gebracht. Securitas (voorheen Poseidon Security Systems) installeert niet alleen de camera’s, maar gaat ook de beelden beoordelen vanuit de eigen meldkamer. Nog dit jaar worden op de Maasvlakte 2 de eerste 25 camera’s geplaatst.

Gedeeld

Geef een reactie