Beveiliging nieuws

Onze partners

Explicate

VAIBS

SOBA

Crown Security Services

Trigion

Traka ASSA ABLOY

20face

Eizo

Hikvision

Hanwha Vision Europe

Seris

GFT

Bosch Security Systems

Bydemes

Seagate

EAL

Connect Security

i-Pro

Alphatronics

ADI

Multiwacht

Top Security

Kiwa

Ajax Systems

CDVI

SmartSD

JMB Groep

Koninklijke Oosterberg

Nenova

Paxton

HID

Genetec

Dero Security Products

De Beveiligingsjurist

Nimo Drone Security

Brivo

Dahua

ARAS

Avigilon Alta

Add Secure

NetworxConnect

BHVcertificaat.online

Centurion

Optex

VVNL

Secusoft

HD Security

ASIS

PG Security Systems

MPL

G4S

Unii

Alarm Meldnet

SMC Alarmcentrale

Sequrix

CardAccess

Nimo Dog Security

Regio Control Veldt

Securitas

Milestone

Uniview

Service Centrale Nederland

Paraat

CSL

Akuvox

SmartCell

NIBHV

DZ Technologies

2N

Oribi ID Solutions

ASSA ABLOY

Masset Solutions

Lobeco

IDIS

VEB

Gold-IP

VideoGuard

Advancis

VBN

OSEC

RoSecure

Eagle Eye Networks

Hoog bezoek voor studenten Veiligheid en Vakmanschap

19 april 2016
Redactie
06:53

Commandant der Strijdkrachten (CDS), generaal Tom Middendorp, brengt donderdag 21 april een bezoek aan Noorderpoort in Groningen. Hij gaat daar met mbo-studenten Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) in gesprek over hun opleiding en over een aantal maatschappelijke thema’s.

De generaal komt om 14.00 uur aan bij de school in een militaire terreinwagen. Het werkbezoek is het laatste bezoek in een reeks van vijf werkbezoeken die de hoogste militair aan verschillende mbo-instellingen brengt die de VeVa-opleiding aanbieden.

Programma
Ongeveer 200 studenten VeVa zullen de generaal welkom heten op het plein voor de school. Twee 2e jaars studenten van de VeVa-opleiding logistiek, Camille Koning en Annelies Willemsen, nemen de commandant mee langs de verschillende programmaonderdelen van deze middag. De studenten VeVa-mechatronica hebben een escape-room gebouwd en de commandant zal deelnemen aan het spel. Vervolgens is er een demonstratie van de verschillende uitstroomrichtingen van de opleiding met focus op samenwerking tussen de onderdelen. Tot slot vindt er in de zaal een college-tour plaats waarbij studenten in gesprek gaan en vragen stellen aan de CDS. Na het selfie moment, gaat de commandant in gesprek met de militaire instructeurs en vertrekt rond 17.00 uur.

De VeVa-opleiding
Noorderpoort voert de VeVa-opleiding uit in nauwe samenwerking met Defensie. Noorderpoort biedt de volgende vakrichtingen aan: Grondoptreden, Logistiek, Mechatronica en Bedrijfsautotechniek op mbo-niveau 2 en 3. Tijdens de opleiding maakt de student kennis met alle facetten van Defensie. De opleiding bestaat uit twee delen: het Veiligheidstraject (bij Defensie) en het Vakmanschapstraject (bij Noorderpoort). De VeVa-student heeft na het positief afronden van de opleiding, mits goedgekeurd, kans op een baan bij Defensie. Na de VeVa-opleiding heeft de student een mbo-diploma niveau 2 of 3 op zak. Dit geeft goede doorstroommogelijkheden, zowel binnen Defensie als Noorderpoort en later in het bedrijfsleven.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

MPL

Seagate

Videoguard

Wordt een partner