Horeca roept bedrijven op CCTV bij politie aan te melden

Camerabeelden helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. Hoe beter de politie in kaart heeft waar er in een buurt camera’s hangen, hoe sneller zij misdrijven kan oplossen. Daarom roept Koninklijke Horeca Nederland haar leden op om hun camera’s aan te melden voor Camera in Beeld.

Camera in Beeld is een initiatief van de politie. Deze inventariseert zo waar camera’s hangen en voert deze in in een databank. Bij een inbraak, overval of andere misdrijf kijkt de politie hierin en kan zij vervolgens snel de beelden ophalen om te kijken of de dader hierop staat. De politie kijkt niet live naar de beelden.

Veiligere buurt
Ondertussen staan er al ruim 190.000 cameraposities in de databank geregistreerd en is ‘Camera in Beeld’ een belangrijk onderdeel van de opsporing geworden, met positieve resultaten. ‘Door u aan te melden beschermt uw camera niet alleen uw eigen bezit, maar helpt u tegelijkertijd uw buurt veiliger te maken’, schrijft KHN aan haar leden.
De gegevens van de databank staan in een beveiligde omgeving van het politienetwerk en zijn alleen beschikbaar voor geautoriseerde opsporingsambtenaren. Die zien waar camera’s hangen, hoeveel het er zijn en wat deze waarnemen, wie de eigenaar is, wie de contactpersoon is en hoe die te bereiken is, hoe lang beelden worden bewaard en hoe de beelden opgevraagd kunnen worden. Camera’s zijn aan te melden via www.politie.nl/cib.

Gedeeld

Geef een reactie