Beveiliging nieuws

Onze partners

Optex

Paxton

NetworxConnect

Seagate

ASIS

Alphatronics

Secusoft

ADI

Oribi ID Solutions

Traka ASSA ABLOY

GFT

OSEC

SOBA

Kiwa

EAL

Brivo

Sequrix

Eizo

Lobeco

G4S

BHVcertificaat.online

Regio Control Veldt

IDIS

RoSecure

Paraat

ASSA ABLOY

JMB Groep

Ajax Systems

VBN

SmartCell

Uniview

Securitas

Nenova

MPL

Avigilon Alta

NIBHV

Advancis

De Beveiligingsjurist

DZ Technologies

Eagle Eye Networks

Milestone

Nimo Drone Security

Dero Security Products

Service Centrale Nederland

Hanwha Vision Europe

Crown Security Services

Nimo Dog Security

Masset Solutions

PG Security Systems

Akuvox

Connect Security

Gold-IP

VEB

Dahua

Centurion

VAIBS

Unii

Multiwacht

Explicate

i-Pro

Seris

Hikvision

SMC Alarmcentrale

VideoGuard

Genetec

Alarm Meldnet

HID

2N

VVNL

CDVI

CardAccess

Bosch Security Systems

20face

SmartSD

HD Security

Top Security

Trigion

Bydemes

Add Secure

Koninklijke Oosterberg

ARAS

CSL

Horeca wil niet voor ‘handhavertje’ spelen

13 september 2021
Redactie
07:16

Volgens ‘Haagse bronnen’ verdwijnt op 25 september de anderhalvemetermaatregel, maar wordt een coronatoegangsbewijs verplicht in de horeca en bij evenementen. Dat betekent dat uitbaters en organisatoren moeten controleren of bezoekers gevaccineerd of getest zijn. Velen zien dat niet zitten.

Veel versoepelingen worden overigens niet verwacht. De horeca zal waarschijnlijk nog steeds om 24:00u moeten sluiten en ook het openen van discotheken en nachtclubs is voorlopig nog niet aan de orde. In het openbaar vervoer en in veel ziekenhuizen blijft het dragen van een mondkapje verplicht. Wel mogen er weer evenementen gaan plaatsvinden, waarbij meer dan 750 bezoekers welkom zijn en waarbij bezoekers geen vaste zitplaats hoeven te hebben. Daarbij geldt de regel dat 75 procent van de maximale capaciteit mag worden benut en dat elke bezoeker een geldige QR-code dient te tonen.

In strijd met gastvrijheid
Dat laatste gaat gelden voor elk evenement, in de horeca, in bioscopen en theaters en bij sportwedstrijden. Wie niet gevaccineerd of negatief getest is, komt er niet in en het is aan organisatoren en exploitanten om die maatregel te handhaven. Die zien dat niet zitten. Het is volgens hen in strijd met de vanzelfsprekende gastvrijheid en men wil niet elke keer discussies met gasten moeten voeren over het nut van de maatregelen. Veel horecaondernemers vrezen klanten te verliezen, doordat mensen weer zelf feestjes gaan organiseren. Want hoewel er uiteindelijk niet betaald hoeft te worden voor een coronatest, zien veel mensen toch op tegen het gedoe. Anderen hebben principiële bezwaren tegen de maatregel.

Draagvlak neemt af
Het draagvlak voor de toegangstesten neemt ook af omdat inmiddels bijna 85 procent van de bevolking gevaccineerd is en de ziekenhuizen niet langer overbelast worden. In Denemarken zijn om die reden alle coronamaatregelen opgeschort. De Nederlandse regering wijst er echter op dat nog altijd 1,8 miljoen volwassenen risico lopen om met COVID-19 in het ziekenhuis te belanden. Zonder de maatregelen zouden deze mensen niet meer veilig een evenement of de horeca kunnen bezoeken en niet meer veilig met het openbaar vervoer kunnen reizen. Bovendien zou dan opnieuw de zorg overbelast kunnen raken, aldus minister De Jonge. Dinsdag wordt bekend gemaakt welke maatregelen per 25 september definitief gaan gelden.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Suricat

MPL

Seagate

Wordt een partner