Beveiliger Niels Boomkamp verminkt na zware mishandeling

In de vroege ochtend van 12 augustus werd een 34-jarige beveiliger bij discotheek Bruins in Saasveld door drie jongens van rond de 20 zodanig mishandeld, dat hij er waarschijnlijk ernstige littekens in zijn gezicht aan overhoudt. De daders werden aangehouden, maar zijn intussen alweer op vrije voeten.

Het incident gebeurde toen de beveiliger, Niels Boomkamp, een ruzie buiten de discotheek probeerde te sussen. Dat vond plaats buiten de discotheek, waar geen camera’s zijn. De politie is daarom hard op zoek naar getuigen. Daarvoor zijn onder andere posters opgehangen in de omgeving. Boomkamp kan zich zelf weinig herinneren van het voorval. De eigenaar van Boomkamp Beveiliging raakte direct bewusteloos. De volgende dag lag hij op de tafel van een plastisch chirurg die zijn best deed de schade zoveel mogelijk te herstellen. Hij is bekend en populair in de buurt. “Ik ben die met die krullen. Maar straks zal ik wel die met het litteken worden genoemd”, zegt hij. Hij liep verschillende botbreuken, scheuren in zijn gezicht en een zware hersenschudding op. De politie was er gelukkig snel bij om hem te ontzetten en de vechtpartij te beëindigen. Korte tijd later werden drie jonge verdachten aangehouden.

Bijna fataal
Het was die bewuste avond erg onrustig in Saasveld. Zo’n vijftig mensen gingen in de buurt van de discotheek met elkaar op de vuist. De politie kwam met negen auto’s om de orde te herstellen. Ook Boomkamp bemoeide zich ermee, wat hem bijna fataal werd. De politie vermoedt dat bij de mishandeling een wapen is gebruikt, zoals een boksbeugel. Na herstel wil de beveiliger uit Harbrinkhoek gewoon weer aan het werk. “Ik laat mij niet uit het veld slaan door een paar van die rotapen, echt niet.” Hij roept de overheid wel op om particuliere beveiligers eindelijk eens te erkennen als mensen met een publieke taak. Dan zouden de daders een tweemaal zo hoge straf krijgen opgelegd, wat ook gebeurd zou zijn als de beveiliger in opdracht van of voor de overheid had gewerkt. “Met ons werk kan je wel eens een duw of een klap krijgen, maar dit was een bewuste aanval om iemand te verminken en dat is niet normaal.”

Gedeeld

Geef een reactie