Huldiging Ajax voor veiligheid naar middag verplaatst

Nu het er naar uitziet dat Ajax landskampioen wordt, zijn de voorbereidingen voor de huldiging alvast begonnen. Tot ongenoegen van de fans gaat die donderdag plaatsvinden van 16.00u tot 17.30u. Zo verwacht de gemeente beter de veiligheid te kunnen handhaven.

Als Ajax woensdag 15 mei voor de 34ste keer landskampioen wordt, vindt de huldiging op donderdag 16 mei plaats op het Museumplein. De Amsterdamse driehoek (burgemeester, hoofdofficier van justitie en politiechef) heeft toestemming gegeven voor een feestelijke huldiging, maar wil zeker ook dat deze veilig verloopt. Daarom is het tijdstip van de avond naar de middag verplaatst. Anders wordt het volgens burgemeester Femke Halsema te druk om de orde te kunnen handhaven.

Mooiste locatie
Het is jaren geleden dat het Museumplein werd opengesteld voor een huldiging van Ajax. Maar volgens de driehoek verdient Ajax, dat op het punt staat om voor de 34ste keer landskampioen te worden, een huldiging midden in de stad. Het Museumplein is dan volgens het stadsbestuur ‘de mooiste locatie voor de huldiging van het beste voetbalelftal van Nederland’. Supporters vinden dat ook, hoewel velen het Leidseplein een nog beter idee zullen hebben gevonden, maar beklagen zich op sociale media over het tijdstip, dat onder werktijd valt. Het terrein gaat vanaf 13.00 uur open voor publiek. De huldiging staat gepland op 16.00 uur en rond 17.30 uur wordt iedereen weer geacht huiswaarts te gaan.

Gedeeld

Geef een reactie