Beveiliging grote rol in nieuwe versie Windows

Microsoft was tot nu toe niet bepaald scheutig met het vrijgeven van details over het nieuwe besturingssysteem Longhorn. Deze week lichtte het bedrijf dan toch een tipje van de sluier. Beveiliging, zoeken en organiseren nemen een prominente plek in Longhorn, de langverwachte opvolger van Windows XP die volgend jaar op de markt moet komen.

In de lijn van Windows XP Service Pack 2 blijft beveiliging een grote rol spelen. Om de kwetsbaarheid van een systeem te verkleinen zal Longhorn de gebruiker standaard slechts in beperkte mate toestemming geven om wijzigingen aan te brengen. Het inbouwen van uitgebreide anti-virussoftware heeft geen prioriteit, aldus Cnet.

Naast een betere beveiliging is een belangrijke toevoeging een uitgebreide snelzoeker. En een ander verschil met XP is de manier waarop Longhorn documentbestanden toont. In plaats van het icoontje van bijvoorbeeld Word wordt een kleine afbeelding van de eerste pagina van het document weergegeven. Wat uiterlijk betreft bevat Longhorn verschillende niveau’s, die ingesteld worden naar gelang de snelheid van de computer. Het hoogste niveau, codenaam Aero Glass, bevat alle toeters en bellen terwijl het laagste niveau vergelijkbaar is met die van XP.

Om de software te draaien op een systeem is minimaal 512Mb RAM-geheugen vereist en een processor ‘van dit moment’. De eerste beta-versie wordt ergens begin deze zomer verwacht.

Gedeeld

Geef een antwoord