Geen kopieerbeveiliging op digitale televisie VS

Een Amerikaanse rechtbank heeft een einde gemaakt aan de verplichting van producenten van televisietoestellen om die toestellen te voorzien van een beveiliging, de zogenaamde “Broadcast Flag”, die het kopi?ren van een televisieprogramma onmogelijk maakt. De uitspraak wordt gezien als een nederlaag voor de filmindustrie.

De verplichting was opgelegd door de FCC (Federal Communications Commission) en had als doel ervoor te zorgen dat digitaal uitgezonden programma’s niet zonder meer verspreid kunnen worden.

Volgens de rechter van dienst heeft de FCC haar bevoegdheid in deze zaak overtreden door te bepalen hoe de consument zijn televisietoestel gebruikt nadat hij een programma heeft ontvangen. Er is op dit moment geen enkele wet die de FCC toestemming geeft regelingen te treffen die de gebruiksmogelijkheden van apparaten beperken.

Dat de regeling is afgeblazen is niet alleen goed nieuws voor makers van televisietoestellen maar ook voor computerfabrikanten want ook zij zouden per 1 juli aanstaande verplicht zijn geweest om een kopieerbeveiliging in hun computers te integreren.

Link: Federal Communications Commission

Gedeeld

Geef een antwoord