Investeringen in cybersecurity stijgen tot 124 miljard

Organisaties gaan dit jaar meer dan 114 miljard dollar investeren in cybersecurity. Dit maakt onderzoeksbureau Gartner bekend. Het betekent een groei van 12,4 procent ten opzichte van 2017. Naar verwachting zet deze groei volgend jaar iets minder snel door met 8,7 procent tot 124 miljard dollar.

De cijfers van Gartner hebben betrekking op de hele wereld. De groei valt volgens het onderzoeksbureau te verklaren uit dat organisaties beveiliging belangrijker zijn gaan vinden om op de langere termijn concurrerend te blijven. Daarnaast zijn het aanhoudende personeelsverloop en de General Data Protection Regulation (GDPR) van invloed. Zonder deze nieuwe regelgeving zou naar verwachting 10 procent minder in cybersecurity worden geïnvesteerd. Siddharth Deshpande, onderzoeksdirecteur bij Gartner, benadrukt dat beveiliging en riskmanagement een vitaal onderdeel behoren te zijn van moderne bedrijfsvoering. Hij verwijst naar een incident in Singapore, waarbij gegevens van 1,5 miljoen patiënten op straat kwamen te liggen.

Trends
Gartner verwacht dat tenminste 30 procent van de organisaties in 2019 gaan investeren in GDPR-gerelateerde consultancy- en implementatiediensten. Meer dan 40 procent van de organisaties investeert met het oog op riskmanagement en privacy in beveiligingsdiensten voor nieuwe onderdelen van de bedrijfsvoering. Ongeveer de helft van de omzet in beveiligingsproducten wordt besteed aan abonnementen op het gebruik van producten en diensten.

Gedeeld

Geef een antwoord