Microsoft AntiSpyware als beste getest

Antispywarepaketten houden computers niet vrij van kwaadaardige programma’s. Uit een test van de Consumentenbond blijkt dat slechts twee aanbieders “aardig” presteren. De overige elf onderzochte pakketten verwijderen minder dan 60 procent van de spionagesoftware.

Computers kunnen door onzorgvuldig surfgedrag besmet raken met spyware, oftewel ongewenste programma’s die wachtwoorden, inlogcodes en andere persoonlijke gegevens stelen of inbellen naar dure telefoonnummers. Ook zijn er programma’s die de pc ongevraagd bombarderen met reclameboodschappen en de computer traag en instabiel maken.

Verkopers van beveiligingssoftware zouden een niet-goed-geld-terug garantie moeten afgeven, stelt de Consumentenbond woensdag. “Desnoods moet de overheid dat afdwingen”, aldus een woordvoerder.

Microsoft AntiSpyware, dat alleen nog in een testversie bestaat, kwam het beste uit de test en verwijderde 90 procent van de spyware. Hitman Pro kwam uit op 84 procent. “Maar de meerderheid scoort matig tot slecht.”

Links:

computerbeveiliging.pagina.nl
Microsoft AntiSpyware

Gedeeld

Geef een antwoord