2200 Haagse huurwoningen beter beveiligd

Vandaag geven minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie, burgemeester Van Aartsen van Den Haag en vier wooncorporaties, waaronder WoonInvest, aan de Oude Polderweg in Leidschenveen het startschot voor het verbeteren van de veiligheid van 2200 Haagse huurwoningen.

De actie houdt in dat de gemeente Den Haag in samenwerking met vier corporaties 2200 huurwoningen gaat voorzien van anti-kerntrekbeslag. De betrokken partijen zijn WoonInvest, Staedion, Vidomes en vastgoedverhuurder Van ’t Hof Rijnland. Deze actie past daarmee goed bij de inzet van het ministerie om het aantal woninginbraken terug te dringen. In de eerste fase krijgen 1.600 huurwoningen dit anti-kerntrekbeslag en in de tweede fase nog eens 600.

2 Miljoen euro
Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft eerder bekend gemaakt dat zij in 2016 hiervoor maximaal twee miljoen euro beschikbaar heeft gesteld met als voorwaarde dat de eigenaar de andere helft meebetaalt. Doel is 25.000 woningen in gebieden in Nederland met een verhoogd inbraakrisico beter te beveiligen tegen woninginbraak. WoonInvest start met het aanbrengen van kerntrekbeslag in diverse complexen in de wijk Leidschenveen.
Huurders die buiten dit project vallen biedt WoonInvest ook de mogelijkheid om kerntrekbeslag te laten plaatsen. Tegen inlevering van 2000 Investpunten wordt het beslag op de voordeur aangebracht. Wie interesse heeft kan dat kenbaar maken via: algemeen@wooninvest.nl.

Gedeeld

Geef een reactie