Aantal inbraken blijft dalen

Het aantal inbraken blijft dalen, zo meldt RTL Nieuws op basis van berekeningen van Buurtfacts. Gemiddeld registreerde de politie de afgelopen drie maanden minder dan 125 keer per dag een inbraak, terwijl dat aantal in sommige perioden boven de 250 ligt.

Uit berekeningen van Buurtfacts van RTL Nieuws op basis van gegevens van de politie blijkt dat de afgelopen drie maanden in totaal 11.288 keer is ingebroken. Dat is 11,5 procent minder dan in dezelfde periode in 2015, toen de politie 12.761 inbraken registreerde.

Trend
De cijfers passen volgens RTL Nieuws in een trend. De afgelopen jaren daalt het aantal inbraken gestaag en bovendien zijn de maanden mei en juni traditioneel rustig. In juli steeg het aantal inbraken wel weer licht, omdat veel mensen dan met zomervakantie gaan. Het drukst zijn inbrekers in de periode november, december en januari. Tijdens de feestdagen is het helemaal vaak raak: op geen enkele dag zou zo vaak worden ingebroken als op 1 januari, als heel Nederland op familiebezoek gaat. Op de kaart van Buurtfacts is te zien hoe vaak in elke buurt wordt ingebroken en op welke dagen inbrekers in het verleden vaak toesloegen. Ook is te zien of er in een bepaalde buurt vaker of juist minder vaak wordt ingebroken dan in andere buurten in dezelfde gemeente.

Gedeeld

Geef een reactie