Den Helder waarschuwt omwonenden na inbraak

Als er bij iemand wordt ingebroken informeert de gemeente Den Helder de directe omgeving hierover. Dat gebeurde tot nu toe met een brief en een informatiepakket. Vanaf deze week ontvangen betrokkenen de nieuwe ‘Meld verdacht gedrag’-kaart.

Helaas gebeurt het nog te vaak: kleine criminaliteit, gewoon in de buurt. De gemeente Den Helder zet samen met de politie verschillende middelen in om dit zoveel mogelijk tegen te gaan. Er is echter nog een manier om (kleine) criminaliteit verder terug te dringen. Daarin kunnen inwoners zelf een belangrijke rol spelen. Want zij zijn de ogen en oren van hun eigen leefomgeving, aldus de gemeente.

112
Men ziet bijvoorbeeld iemand in de buurt die met veel belangstelling bij verschillende huizen naar binnen kijkt, of een onbekende bij de achterdeur van de buurman terwijl deze met vakantie is. Dan voelt men dat er iets niet klopt. Bel dan altijd 112, ook bij twijfel. Want de politie komt liever een keer te veel dan te weinig. Daarbij komt dat 80 procent van de woninginbraken wordt opgelost dankzij oplettendheid van de buren. De kaart roept op om verdacht gedrag te melden en verwijst naar een aantal sites met informatie over beveiliging, handige tips en slachtofferhulp. Wie zo’n kaart op de deurmat vindt hoeft niet te schrikken. Het gaat er om dat meegeholpen wordt de volgende inbraak in de buurt te voorkomen en Den Helder veiliger te maken.

Gedeeld

Geef een reactie