Nieuwe technologie tegen inbraken Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer, het ministerie van Veiligheid en Justitie en KPN zijn een samenwerking gestart om het aantal inbraken verder terug te dringen en de veiligheid van de bewoners van Zoetermeer te verhogen. 

Burgemeester Aptroot: “We werken samen met onze inwoners, de politie en partners hard aan het verbeteren van de veiligheid in onze stad. Met succes, het aantal inbraken is de afgelopen jaren bijvoorbeeld  flink afgenomen. Wij blijven er hard aan werken om de criminaliteitscijfers in 2016 verder te laten dalen en zoeken daarbij ook steeds naar nieuwe mogelijkheden.”

KPN SmartLife Veilig
Een van de nieuwe mogelijkheden is KPN SmartLife Veilig, een beveiligingsoplossing voor mensen thuis. Met deze dienst krijgen klanten via een app op smartphone of tablet een alarmmelding als er thuis iets gebeurt. De alarmopvolging wordt verzorgd door beveiligingsbedrijf Trigion. Ook krijgen klanten een melding bij verdachte bewegingen of rookontwikkeling, maar ook als de klant per ongeluk een raam open heeft laten staan. De app bevat een huisoppasfunctie, waarmee het altijd lijkt alsof er iemand thuis is. KPN SmartLife Veilig kan gebruikt worden door iedereen die thuis of op een bedrijfslocatie een internetaansluiting heeft, ongeacht bij welke provider. Voor de app is verder alleen een smartphone of tablet nodig.

Gratis pakket voor 1000 inwoners
In samenwerking met de publieke partners kan KPN een uniek aanbod doen aan de inwoners van Zoetermeer:  de 1ste 1000 aanmeldingen krijgen gratis een SmartLife Veilig pakket t.w.v. € 399,-. Deze inwoners betalen alleen de maandelijkse abonnementskosten à € 10,- (instapabonnement) of € 19,- (standaardabonnement), afhankelijk van de mate van alarmopvolging.

Gedeeld

Geef een reactie