Onderzoek naar buit woninginbraak

In opdracht van Politie & Wetenschap deed onderzoeks- en adviesbureau Intraval onderzoek naar de buit van woninginbraak en de rol die inbrekers en helers daarin spelen. Dit meldt het CCV.

Woninginbraken zijn ingrijpend en maken veel indruk op de slachtoffers en hun directe omgeving. Daarom maken woninginbraken deel uit van high impact crimes, die zowel door politie als het Openbaar Ministerie hoog geprioriteerd worden.

Buit woninginbraak
De behoefte aan meer informatie over helers kwam sterk naar voren in verschillende gesprekken die zijn gevoerd met Ronald Zwarter en Gerard Wolters van de politie Noord-Nederland. In nauwe samenwerking met Gerard Wolters, strategisch analist van de politie Noord-Nederland, is naar aanleiding van die gesprekken een onderzoeksopzet naar de buit van woninginbraak opgesteld.

Inbrekers en helers
Ook heeft hij de registratiegegevens voor de sociale netwerkanalyse aangeleverd. Jan-Kornelis Dijkstra van de Rijksuniversiteit Groningen was als wetenschappelijk adviseur bij dit onderdeel betrokken. Gesprekken met inbrekers en helers vormen een belangrijk onderdeel van het onderzoek.Het volledige rapport en de conclusies is te vinden op de website van VL nieuws. Meer weten over heling? Het CCV heeft informatie over dit onderwerp gebundeld in dit webdossier.

Gedeeld

Geef een reactie