Politie lost slechts 1 op de 10 inbraken op

Het aantal inbraken is opnieuw gedaald, zo blijkt uit de de AD Misdaadmeter. Het aantal inbraken is vorig jaar met bijna twintig procent gedaald naar ruim 71.000 gevallen. De grootste kans op een woninginbraak is in Blaricum met 93 gevallen per 10.000 inwoners.

inbrekerWie toch slachtoffer wordt moet er sterk rekening mee houden dat de dader nooit wordt gepakt. De politie lost slechts 1 op de 10 inbraken op. De meeste slachtoffers horen bovendien niet van de politie of de dader is gepakt of niet. Dat moet beter, vindt slachtofferhulp Nederland. De politie heeft bovendien niet de capaciteit om alle zaken te onderzoeken en kan niet anders dan keuzes maken. Toch pleit de politie niet direct voor meer mankracht, de alertheid van burgers is meer waard.

44 procent procent van de inbrekers komt binnen door een deur te forceren. Bijna 20 procent komt binnen door een raam te openen. Goedgekeurde sloten op de voordeur zijn belangrijk. Maar vergeet de schuur en garage niet. Juist daar zitten vaak nog slechte sloten op de deur, terwijl een nieuwe (elektrische) fiets ook een flinke schadepost is. Vorig jaar werd er 21.800 keer ingebroken in een schuurtje, dat is 5 procent minder dan een jaar eerder, maar nog altijd zestig keer per dag. Relatief het vaakst gebeurde dat in Zundert: 56 inbraken per 10.000 inwoners.

Link: ad.nl/misdaadmeter

Gedeeld

Geef een reactie