Inbrekers met zakken geld betrapt in centrale bank Brussel

Twee mannen waren er in geslaagd in te breken in een bijgebouw van de Belgische Nationale Bank in Brussel, waarin de Koninklijke Munt is gevestigd. Ze wilden ervandoor gaan met zakken vol muntgeld, maar dat wist de snel gearriveerde politie te voorkomen.

Erg slim waren de inbrekers niet. De ongeveer vijf kilo munten die ze ieder meenamen, zijn volgens een woordvoerder van de bank waardeloos. Het ging om beschadigde munten die uit de roulatie waren gehaald om vernietigd te worden. Bovendien was het gebouw voorzien van alarm, waardoor de politie snel ter plaatse kwam. De inbraak vond plaats rond half 2 in de nacht van donderdag op vrijdag, maar werd zaterdag pas bekend gemaakt.
In de Koninklijke Munt zijn geen nieuwe munten te vinden, omdat België sinds 2017 geen muntgeld meer produceert. Het oude gebouw wordt binnenkort afgestoten, waarbij de kantoren verhuizen naar het veel beter beveiligde hoofdgebouw van de Nationale Bank. De twee verdachten zijn na verhoor vrijgelaten. Zij moeten op 5 maart voor de rechter verschijnen.

Gedeeld

Geef een reactie