Beveiliging nieuws

Onze partners

Bydemes

SmartSD

VideoGuard

Gold-IP

VEB

Uniview

Dahua

Top Security

Masset Solutions

EAL

Alphatronics

DZ Technologies

Milestone

De Beveiligingsjurist

Lobeco

Koninklijke Oosterberg

SMC Alarmcentrale

ARAS

Avigilon Alta

G4S

CardAccess

Regio Control Veldt

SOBA

20face

Paraat

Unii

i-Pro

Hanwha Vision Europe

OSEC

JMB Groep

MPL

Kiwa

HD Security

2N

Eizo

Seris

Service Centrale Nederland

Trigion

Dero Security Products

Advancis

CSL

Eagle Eye Networks

Genetec

Explicate

SmartCell

Ajax Systems

Seagate

GFT

Hikvision

Oribi ID Solutions

Add Secure

ADI

HID

Bosch Security Systems

ASSA ABLOY

Alarm Meldnet

BHVcertificaat.online

Nenova

IDIS

Akuvox

Optex

NIBHV

ASIS

VVNL

NetworxConnect

RoSecure

Nimo Drone Security

Brivo

Sequrix

Multiwacht

Traka ASSA ABLOY

Crown Security Services

Nimo Dog Security

Secusoft

Paxton

PG Security Systems

Centurion

Connect Security

CDVI

Securitas

VAIBS

VBN

Instantie voor snellere afhandeling van letselschade

26 april 2021
Redactie
10:47

Om te voorkomen dat letselslachtoffers lang op een schadevergoeding moeten wachten, komt er een onafhankelijke Kamer Langlopende Letselschadezaken (Kamer LLZ). Deze biedt op termijn een laagdrempelige en snelle geschiloplossing bij langlopende letselschadezaken.

De Kamer LLZ wordt ingesteld door de Letselschade Raad in opdracht van de minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker. Dit gebeurt naar aanleiding van aanbevelingen uit het rapport van de Universiteit van Utrecht. Het Verbond van Verzekeraars pleitte eerder al voor het oprichten van een onafhankelijke Kamer om langlopende letselschadezaken versneld af te handelen. Algemeen directeur van het Verbond, Richard Weurding: “We zijn zeer verheugd over deze eerste stap. Deze commissie van onafhankelijke experts kan de knoop doorhakken in zaken die lang lopen en waar nu nog discussie is over de schadeomvang. In het ideale stelsel zijn er nauwelijks langlopende letselschades meer. Om de bestaande hoeveelheid langlopende dossiers te reduceren, moest er een tijdelijke oplossing komen. Een stelselwijziging moet er uiteindelijk voor zorgen dat langlopende letselschades in de toekomst zo min mogelijk voorkomen.”

Oproep voor het aanmelden bij de Kamer LLZ
De Kamer voor Langlopende Letselschadezaken roept betrokkenen op zich samen met de wederpartij te melden voor een versnelde afwikkeling van een langlopende letselschadezaak. Het oordeel dat de Kamer LLZ velt is bindend voor beide partijen. Ter verduidelijking meldt de Letselschade Raad dat de aansprakelijke verzekeraar en letselschade-advocaat of belangenbehartiger, zich alleen na wederzijdse instemming kunnen melden voor geschilbeslechting door de Kamer LLZ. Aanmeldingen kunnen per e-mail naar de Kamer LLZ worden gestuurd.

Drie procent van 60.000 letselschadezaken
In drie procent van de circa 60.000 letselschadezaken per jaar blijkt het moeilijk om binnen een afzienbare termijn tot een oplossing te komen. Door de langere doorlooptijd van deze zaken hopen deze zich op. Het wetenschappelijke onderzoek, verricht door de Universiteit Utrecht, richtte zich daarom speciaal op deze groep letselschadeslachtoffers.
Behalve de oprichting van de nieuwe Kamer LLZ pleit het Verbond voor het eerlijker, transparanter en sneller afhandelen van letselschadezaken door deze te normeren. Dat betekent (onder meer) dat gelijke gevallen gelijk worden behandeld. Zo ontstaat duidelijkheid en voorspelbaarheid. Dat is van groot belang voor slachtoffers. Hiervoor is een wetswijziging nodig die deze manier van schadeafhandeling regelt. Prof. dr. Michael Faure (METRO) heeft, op verzoek van het Verbond, internationaal rechtsvergelijkend onderzoek gedaan naar Europese best practices bij de afhandeling van letselschades.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner