Beveiliging nieuws

Onze partners

SmartSD

Hanwha Vision Europe

Top Security

Dero Security Products

Sequrix

Advancis

Seagate

VEB

VideoGuard

CSL

Genetec

Alphatronics

VBN

2N

Multiwacht

Nimo Dog Security

ADI

Eizo

ASSA ABLOY

Lobeco

JMB Groep

20face

HD Security

Crown Security Services

Hikvision

SMC Alarmcentrale

RoSecure

De Beveiligingsjurist

Milestone

Service Centrale Nederland

Trigion

CardAccess

ASIS

Explicate

Nimo Drone Security

Paraat

DZ Technologies

Kiwa

i-Pro

Unii

Masset Solutions

VVNL

SmartCell

Add Secure

ARAS

Avigilon Alta

Alarm Meldnet

OSEC

Oribi ID Solutions

Nenova

Bydemes

Secusoft

Centurion

Koninklijke Oosterberg

VAIBS

Connect Security

Traka ASSA ABLOY

Uniview

MPL

Ajax Systems

CDVI

HID

Securitas

Optex

Seris

Gold-IP

Akuvox

BHVcertificaat.online

SOBA

GFT

NIBHV

Regio Control Veldt

Paxton

PG Security Systems

EAL

IDIS

G4S

Dahua

Bosch Security Systems

Eagle Eye Networks

Brivo

NetworxConnect

Integraal cameratoezicht voor De Nederlandse Kluis

28 januari 2020
Redactie
16:59

Als je als bedrijf verantwoordelijk bent voor het beveiligen van kostbaarheden van klanten, is beveiliging natuurlijk van essentieel belang. De Nederlandse Kluis is naar eigen zeggen de grootste onafhankelijke leverancier van beveiligde opslagruimtes. Van der Perk Security verbeterde er onlangs samen met Hikvision de camerabewaking.

De Nederlandse Kluis wilde over een back-up-systeem beschikken voor de camerabeelden die in alle vestigingen worden gemaakt. Daarbij was het van belang dat vanaf elke locatie de beelden van de andere locaties bekeken kunnen worden. Het was wel een voorwaarde dat elke camera haar eigen stream naar het datacentrum zou sturen. Daar moeten dus gelijktijdig meerdere streams worden verwerkt. Dat betekende dat veel aandacht nodig was voor het beheer van de bandbreedte. Alles bij elkaar moest namelijk behoorlijk wat videodata worden verwerkt. Omdat meerdere gebruikers toegang moesten hebben, was ook het beheer van toegangsrechten een belangrijk aandachtspunt. Heel bijzonder was de eis om door de mist van een mistgenerator te kunnen kijken. Dan is ook tijdens een inbraak nog te zien wat er gebeurt. Hiervoor is een bi-spectrum thermische camera toegepast.

Centraal beheersysteem
Vanzelfsprekend moest de complete beveiliging worden geïntegreerd in een centraal beheersysteem, waarmee alles geregeld kan worden en dat operators mogelijkheden biedt die aansluiten bij hun toegangsrechten.
In totaal bestaat de oplossing uit 720 Hikvision-camera’s van 2, 3 of 4 megapixels. Deze zijn geïnstalleerd op 32 locaties in heel Nederland. Elke locatie heeft een eigen Embedded 4K NVR, de DS-7716NI-K4. Maar de beelden worden ook centraal opgeslagen, zodat bij diefstal of vernieling van de NVR geen beelden verloren gaan. Hiervoor is een Hikvision Hybrid SAN-opslagserver, de DS-A82024D, toegepast. Deze heeft een 64-bits multicoreprocessor en 24 harddisks. Als software is het HikCentral-platform geïnstalleerd.

Flexibiliteit
HikCentral biedt de flexibiliteit om alle streams van alle locaties te beheren, evenals de gebruikersrechten. Verschillende gebruikers kunnen verschillende toegangsniveaus krijgen en dit wordt allemaal beheerd door de HikCentral-software. Het systeem kan bijvoorbeeld twaalf gebruikersstromen combineren in één. Deze opstelling betekent dat beveiligingspersoneel van elk van de sites toegang kan krijgen tot de feeds van een andere. Ze kunnen bijvoorbeeld de beelden van verschillende sites op verschillende schermen in hun kantoor laten verschijnen, waardoor het makkelijker wordt om elkaars gebouwen te bewaken.

Live camerabeelden
Dit betekent dat alle vestigingen van De Nederlandse Kluis 24 uur per dag worden bewaakt via live camerabeelden. Deze afbeeldingen worden realtime naar de controlekamer gestuurd, waar ze kunnen worden geanalyseerd en opgeslagen. Een uniek kenmerk van deze oplossing is het feit dat de back-up alleen start wanneer het systeem beweging in een van de kluizen detecteert. Dit is een innovatieve manier om de hoeveelheid opgeslagen gegevens te verminderen, wat handig is bij zowel gegevensopslag als bij het doorzoeken van enorme hoeveelheden gegevens in geval van een incident. Volgens Peter van der Perk, eigenaar van het systeemintegratiebedrijf dat verantwoordelijk is voor de installatie, is deze oplossing met het HikCentral VMS en back-up-registratie  precies wat De Nederlandse Kluis nodig had. Klanten kunnen volgens hem rustig slapen in de wetenschap dat hun kostbaarheden goed worden bewaakt.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Seagate

MPL

Suricat

Wordt een partner