Beveiliging nieuws

Onze partners

VBN

Dero Security Products

Seris

Optex

SmartCell

Secusoft

SmartSD

Ajax Systems

Unii

BHVcertificaat.online

G4S

Add Secure

PG Security Systems

Eizo

Top Security

Multiwacht

EAL

Sequrix

Nenova

ASIS

OSEC

Bosch Security Systems

Milestone

ADI

ASSA ABLOY

Lobeco

SOBA

VideoGuard

ARAS

Dahua

Eagle Eye Networks

Gold-IP

Oribi ID Solutions

Crown Security Services

Paxton

NIBHV

CSL

Bydemes

Regio Control Veldt

Alarm Meldnet

Boon Edam

Seagate

Alphatronics

MPL

IDIS

VEB

20face

HID

JMB Groep

VVNL

VAIBS

CDVI

CardAccess

Hikvision

Trigion

SMC Alarmcentrale

Hanwha Vision Europe

i-Pro

Uniview

GFT

Genetec

NetworxConnect

Brivo

2N

HD Security

Advancis

Service Centrale Nederland

Securitas

Kiwa

Nimo Dog Security

Explicate

DZ Technologies

Koninklijke Oosterberg

RoSecure

Akuvox

Centurion

Masset Solutions

Nimo Drone Security

Connect Security

Avigilon Alta

De Beveiligingsjurist

Paraat

Traka ASSA ABLOY

Intel investeert half miljard in beveiliging

3 november 2016
Redactie
06:51

Intel Security investeert 500 miljoen dollar in nieuwe technologie, vooral op het gebied van machine learning. Doel is het tegengaan van nieuwe cyberdreigingen. Dat maakte het bedrijf bekend op het jaarlijkse FOCUS-congres in Las Vegas.

Intel wil zijn beveiligingstak weer verzelfstandigen, die de markt opgaat onder de oude handelsnaam McAfee. Die wordt volgens het bedrijf veruit de grootste online-beveiliger ter wereld. Het nieuwe beveiligingsbedrijf begint met 7500 werknemers en een verwachte jaaromzet van 2 miljard dollar.
Ook de strategie wordt bijgesteld. Om cybercriminaliteit effectief te bestrijden, moeten volgens Intel oude scenario’s overboord. Met name samenwerking tussen online beveiligers staat hoog op de agenda. Dat laatste was tot voor kort niet gebruikelijk. De teams hielden hun kennis grotendeels voor zichzelf. Voor de gewenste integratie heeft Intel onder meer zijn McAfee Data Exchange Layer geopend. Ontwikkelaars bij softwarehuizen, onderwijsinstellingen en concurrenten van Intel Security krijgen hiermee toegang tot technologie die Intel tot nu toe exclusief gebruikte.

Machine learning
Verreweg de interessantste ontwikkeling is bescherming op basis van machine learning. Intel zegt de eerste te zijn die deze technologie via de cloud inzet om nieuwe malware direct na uitkomen vrijwel in real-time te onderscheppen. Verdacht gedrag wordt gedetecteerd en geblokkeerd, zonder dat daarvoor vertrouwd hoeft te worden op traditionele malwaredefinities. “Deze nieuwe aanpak is nodig om de Internet of Things beter te beschermen”, zegt Steve Goodman van Intel Security. “We kunnen de bescherming niet meer beperken tot de apparaten zelf, we moeten meer naar netwerkbescherming kijken.” Lorie Wigle van Intel Security zegt dat slimme apparaten die met het internet verbonden zijn een enorme uitdaging vormen. “Omdat die apparaten veel langer meegaan dan een smartphone, moeten ze voor jaren worden beveiligd. De huidige beveiliging is onvoldoende, daar moeten we de komende jaren echt aan werken.”

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

MPL

Videoguard

Seagate

Wordt een partner