Beveiliging nieuws

Onze partners

Lobeco

Dahua

Brivo

Secusoft

BHVcertificaat.online

ARAS

RoSecure

De Beveiligingsjurist

Nimo Dog Security

Centurion

Avigilon Alta

SMC Alarmcentrale

Nenova

GFT

2N

Nimo Drone Security

Bosch Security Systems

EAL

Regio Control Veldt

Top Security

Multiwacht

Crown Security Services

SmartSD

Optex

PG Security Systems

HD Security

Traka ASSA ABLOY

Advancis

Connect Security

Add Secure

Milestone

Hanwha Vision Europe

NIBHV

VAIBS

JMB Groep

Uniview

HID

Gold-IP

20face

Paraat

NetworxConnect

Dero Security Products

ASSA ABLOY

Explicate

ASIS

Masset Solutions

Eizo

OSEC

CardAccess

Kiwa

Seris

SOBA

Ajax Systems

Bydemes

Akuvox

IDIS

Trigion

Alphatronics

Securitas

VBN

ADI

Service Centrale Nederland

Unii

MPL

Seagate

G4S

CSL

SmartCell

VEB

CDVI

Koninklijke Oosterberg

i-Pro

VideoGuard

Alarm Meldnet

Eagle Eye Networks

DZ Technologies

Oribi ID Solutions

Paxton

Hikvision

Genetec

VVNL

Sequrix

Intensievere samenwerking Politieacademie en IFV

4 september 2019
Redactie
04:38

Nieuwe dreigingen met  invloed op de veiligheid in Nederland vragen om een integrale, multidisciplinaire samenwerking binnen de crisisbeheersing. De Politieacademie en het IFV gaan daarom nog intensiever samenwerken in de Crisismanagement Academie, het samenwerkingsverband van beide opleidingsinstituten.

Bij de start van de samenwerking in 2010 is vastgelegd wat de gezamenlijke intenties zijn en wat de vorm is van het partnerschap. De samenwerking is in de loop van de jaren hechter geworden en de omvang van de dienstverlening groter. Door nu een nieuw contract te sluiten, wordt ook formeel inhoud gegeven aan de verdieping en groei van de samenwerking. Erie Braakhekke, decaan Crisismanagement Academie: “In de praktijk wordt er nadrukkelijk samengewerkt tussen de disciplines die bij de afhandeling van een crisis betrokken zijn en dat betekent dat wij – als opleiders – expliciet de opdracht hebben om kennis en kunde te bundelen omdat wij niet alleen de praktijk willen volgen maar ook voorop willen lopen als ontwikkelaars. In het nieuwe contract leggen we dat vast zodat we elkaar scherp houden.”

Crisisprofessionals centraal
De Crisismanagement Academie is er voor de medewerkers binnen de veiligheidsregio’s en crisispartners die een rol hebben in de multidisciplinaire crisisbeheersing. De crisisprofessionals staan hierbij centraal: de eisen die de praktijk aan hen stelt, zijn het uitgangspunt voor de opleidingen.
De intensievere samenwerking tussen de Politieacademie en het IFV sluit aan bij de ambities van de Politieacademie. De Politieacademie werkt aan de versteviging van haar fundament en pakt tegelijkertijd de belangrijkste vernieuwingsopgaven op met het oog op het onderwijs voor de politie van (over)morgen. Daarbij zet de Politieacademie vol in op samenwerking met andere onderwijs-en onderzoeksinstellingen. Onder meer via onderzoek, innovatie en gezamenlijk onderwijs. De Politieacademie gaat uit van de kracht van de verbinding. Zij ziet het als de weg om open en effectief mee te bouwen aan de politie van (over)morgen en daarmee bij te dragen aan een veiliger Nederland.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner