Beveiliging nieuws

Onze partners

BHVcertificaat.online

Nimo Dog Security

SmartSD

Oribi ID Solutions

Genetec

De Beveiligingsjurist

Seagate

Add Secure

Nenova

VVNL

Explicate

Multiwacht

Sequrix

ASSA ABLOY

HD Security

GFT

G4S

SOBA

Dero Security Products

Advancis

Boon Edam

HID

Lobeco

SMC Alarmcentrale

Bydemes

JMB Groep

Eagle Eye Networks

ARAS

MPL

i-Pro

Centurion

Alarm Meldnet

2N

Kiwa

PG Security Systems

DZ Technologies

OSEC

Trigion

Hikvision

Service Centrale Nederland

Secusoft

Connect Security

IDIS

ADI

RoSecure

Securitas

Traka ASSA ABLOY

Hanwha Vision Europe

Crown Security Services

EAL

Dahua

Nimo Drone Security

Akuvox

CDVI

VBN

SmartCell

VAIBS

20face

CSL

Regio Control Veldt

NetworxConnect

Masset Solutions

Ajax Systems

Paraat

Top Security

Alphatronics

VideoGuard

Optex

CardAccess

Bosch Security Systems

Brivo

Milestone

NIBHV

Paxton

Unii

Eizo

VEB

Avigilon Alta

Koninklijke Oosterberg

Seris

Gold-IP

ASIS

Uniview

Internationaal voorstel ISO 9001 variant voor politieorganisaties

16 augustus 2021
Redactie
16:20

Binnen ISO, de internationale organisatie voor normalisatie, is een voorstel in stemming voor een nieuwe norm voor kwaliteitsmanagementsystemen in politieorganisaties. Het doel is om een eerder gepubliceerde internationale afspraak (IWA 12) naar een breder en ‘globaler’ toepasbaar document om te zetten. NEN zoekt geïnteresseerden die deel wensen te nemen aan de totstandkoming van deze internationale norm.

Daar waar het initiatief voor internationale afspraken eerst bij enkele landen lag, is het voorstel nu om de norm uit te werken in de commissie die ook ISO 9001 heeft ontwikkeld. Via NEN kan een bijdrage worden geleverd aan te ontwikkelen norm ‘Kwaliteitsmanagementsystemen — Richtlijnen voor de toepassing van ISO 9001 in politieorganisaties’. Belanghebbenden kunnen deelnemen aan de internationale normcommissie ISO/TC 176 en een bijdrage leveren aan de ontwerpteksten.

Toepassingsgebied
Het toepassingsgebied van de voorgestelde norm is het volgende: ‘richtlijnen voor politieorganisaties over het begrijpen en implementeren van een kwaliteitsmanagementsysteem dat voldoet aan de vereisten van ISO 9001 om het vertrouwen van de samenleving in de politie-entiteit te waarborgen en politie-entiteiten te ondersteunen om aan te tonen dat ze in staat zijn om consequent te voldoen aan de behoeften van hun klanten (burgers)’.
Het document heeft betrekking op alle soorten politiezaken en politiediensten, zoals verkeer, ordehandhaving, marechaussee, douane en inspectiediensten. Ook andere ‘policing’ organisaties van de overheid kunnen er gebruik van maken.

Amerika versus Europa
In eerste instantie werd deze ontwikkeling geleid door Saudi-Arabië. Inmiddels heeft de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) het initiatief overgenomen. Canada heeft zich opgeworpen als trekker. Het is belangrijk dat ook Europese politieorganisaties met deze richtlijnen uit de voeten kunnen. Onder hun eigen reglementen en wetten. Daarom is input vanuit Nederland gewenst. De stemming over dit voorstel sluit op 7 september 2021. Bij een positieve uitslag wordt via de internationale commissie ISO/TC 176 de eerste ontwerptekst opgesteld. De bijdrage van NEN hangt mede af van de interesse aan deelname binnen Nederland.

Meer informatie of meedoen?
Deelnemen of op de hoogte blijven van de verschillende fasen die het voorstel doorloopt: neem contact op met Ortwin Costenoble, NEN Managementsystemen, telefoon 015 2 690 461 of e-mail [email protected].

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

MPL

Seagate

Suricat

Wordt een partner