Internationale Robotics Week van start

Arthur de Crook, algemeen directeur van RoboValley, en Richard Franken, algemeen directeur van The Hague Security Delta, hebben vandaag Europa’s eerste International Robotics Week, the Robo Business Europe Conference geopend. Er is onder andere aandacht voor beveiligingsrobots in de havens.

The Hague Security Delta is partner van het evenement, dat nog tot en met vrijdag duurt en georganiseerd wordt door TUSExpo en RoboValley. Richard Franken bevestigde de meerwaarde van de samenwerking tussen RoboValley en HSD en kondigde dat deze spoedig in een partnership zal worden omgezet. Dit onderstreept het feit dat robotica en security elkaar op verschillende manieren kunnen aanvullen.

Snelle ontwikkelingen
De samenwerking tussen RoboValley en HSD houdt het delen van kennis in om innovatie te stimuleren op het gebied van onbemande voertuigen en beveiliging. Robots kunnen bijvoorbeeld worden ingezet om op grote industriële locaties te patrouilleren. Ook drones zijn te gebruiken om bijvoorbeeld de vitale infrastructuur te bewaken. “De ontwikkelingen in robotica gaan erg snel”, zei Richard Franken. “Dit biedt ook vele commerciële mogelijkheden. Het is belangrijk dat wij deze ontwikkelingen bijhouden en ze meenemen in het ontwerp van beveiligingsconcepten.”

Gedeeld

Geef een reactie