Beveiliging nieuws

Onze partners

Trigion

Multiwacht

Uniview

Eizo

Regio Control Veldt

ASIS

Explicate

De Beveiligingsjurist

Centurion

Kiwa

Brivo

Dero Security Products

Seagate

Secusoft

Nimo Drone Security

Eagle Eye Networks

i-Pro

Hikvision

RoSecure

IDIS

Nimo Dog Security

VideoGuard

BHVcertificaat.online

Top Security

ADI

Unii

JMB Groep

MPL

Avigilon Alta

CSL

GFT

20face

SOBA

Milestone

CardAccess

Securitas

HID

Oribi ID Solutions

VVNL

G4S

Alphatronics

Traka ASSA ABLOY

Crown Security Services

Bosch Security Systems

Gold-IP

PG Security Systems

Sequrix

VBN

VAIBS

EAL

HD Security

SMC Alarmcentrale

Koninklijke Oosterberg

CDVI

NIBHV

Connect Security

Nenova

Akuvox

Ajax Systems

Hanwha Vision Europe

Bydemes

Seris

Paraat

Alarm Meldnet

OSEC

SmartCell

NetworxConnect

ARAS

VEB

Service Centrale Nederland

Optex

Dahua

Advancis

ASSA ABLOY

2N

Add Secure

SmartSD

DZ Technologies

Masset Solutions

Genetec

Paxton

Lobeco

IQ-Pass levert geavanceerd SaaS-beheer voor tijdelijke en permanente locaties

6 april 2020
Redactie
09:23

Velen kennen IQ-Pass van de complete en robuuste tijdelijke toegangsoplossingen bij onder meer bouwplaatsen en evenementen. Minder zichtbaar is de SaaS-oplossing die achter deze producten schuilgaat. IQ Pass ontwikkelde een van de meest uitgebreide, modulair opgebouwde Contractor, Risk & Management Software-oplossingen die in de markt verkrijgbaar zijn.

Voor bouwplaatsen, maar zeker voor industriële objecten is het cruciaal en soms van levensbelang te weten wie er binnen komt en binnen is. In een gebouw is dat redelijk goed te organiseren, maar op een tijdelijke locatie in de buitenlucht zijn toch wel wat bijzondere uitdagingen te overwinnen. Ook is het niet ongebruikelijk dat medewerkers van steeds wisselende onderaannemers van het systeem gebruik moeten maken. ‘Gewone’ toegangssoftware is niet altijd op dergelijke omstandigheden berekend. Daarom ontwikkelde IQ-Pass een eigen platform, gebaseerd op de praktijk van haar doelgroepen waaronder bouwplaatsen, evenemententerreinen en industriële complexen.

Modulair
Het platform werkt modern via de cloud en klanten betalen alleen licentiekosten voor de modules of functionaliteiten die zij nodig hebben. Dit wordt gedurende een intakegesprek met de klant afgestemd en ingericht. De moduul Personen is de belangrijkste en meest uitgebreide. Hiermee worden persoonsgegevens van medewerkers vastgelegd, alsmede hun toegangsrechten die kunnen afhangen van de geldigheid van bijvoorbeeld veiligheidscertificaten. Doordat het platform via de cloud werkt, is het geen probleem om mensen toegangsrechten te geven voor meerdere locaties. Vooral bij omvangrijke bouwprojecten biedt dat zo zijn voordelen. Iemand kan in één keer voor alle locaties worden geautoriseerd als dat nodig is. Verloopt iemands VCA, dan weigert het systeem automatisch de toegang. Ook dat is mogelijk. Een zeer krachtige toevoeging hierop is het kunnen toekennen van rol-specifieke kwalificaties bijvoorbeeld: Verplichte lascertificaten voor lassers of verplichte steigerbouwcertificaten voor steigerbouwers.

Indentiteitsfraude
IQ-Pass 2.0 bevat ook functies om identiteitsfraude te voorkomen. Het proces is volgens het IQ-Pass uiterst betrouwbaar en geeft in een paar seconden antwoord op de vraag of een paspoort, ID-kaart of verblijfsvergunning echt is en de persoon gerechtigd is tot het verrichten van arbeid in Nederland op basis van de NEN 4400-1 norm. Het kan de klant hoge boetes besparen en helpt bij het voorkomen van ongevallen doordat personen onvoldoende gekwalificeerd zijn.

Organisaties
Tot de andere modules behoort Organisaties. Hiermee is een organisatie te autoriseren voor de hoofdaannemers. De moduul helpt de administratieve lasten voor hoofdaannemers te minimaliseren door het proces en de vereisten per organisatie te automatiseren. Contractor, Risk & Management Software is bedoeld tegen double entry van organisaties en personen. Gebruikers kunnen onder andere automatisch laten controleren of het btw-nummer geldig is via de Vies Service. Pas als alle vereiste documentatie (afhankelijk van de klantwens) is ingediend, kan een organisatie worden geautoriseerd. Hierbij is het ook mogelijk om een digitaal organisatiedossier te creëren waarbij alle gewenste gegevens per onderaannemer kunnen worden vastgelegd om er zeker van te zijn dat alle organisatiedocumenten up to date zijn. Dit dossier kan vervolgens dienen als basis voor het organiseren en stroomlijnen van het inkoopproces voor onder aanneming.

Overige modules
Met de moduul Projecten is in het kader van de Wet ketenaansprakelijkheid na te gaan of wetten worden nageleefd. Bovendien wordt een duidelijk beeld gegeven van de activa en investeringen per project. De moduul Werktypen koppelt functies aan gespecialiseerde werknemers met bijbehorende kwalificaties. Dat is weer te koppelen aan de module Toegangscontrole, waarmee te reguleren is wie waar en onder welke condities naar binnen mag. Werktijden worden geregistreerd met de moduul Tijdregistratie, die ook de wettelijk verplichte poortadministratie ondersteunt. Er zijn vergaande koppelingen met administratieve systemen voor projectregistratie en kostenberekeningen. Met de moduul Aanwezigheid is op elk moment vast te stellen wie op een locatie aanwezig is, bijvoorbeeld tijdens een alarmsituatie waarbij ontruiming nodig is. Verder zijn er modules die voor het management het hele proces op de locatie inzichtelijk maken, die bijhouden welke trainingen mensen hebben gevolgd en welke gegevens bij welke medewerker horen.
De SaaS-modules van IQ-Soft voldoen volledig aan de AVG/GDPR en worden continu verder ontwikkeld om te blijven voldoen aan de wet- en regelgeving, in te spelen op technologische ontwikkelingen en uiteraard te voldoen aan de wensen van de klant.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

MPL

Seagate

Videoguard

Wordt een partner