Beveiliging nieuws

Onze partners

20face

ARAS

Genetec

NetworxConnect

Sequrix

ADI

De Beveiligingsjurist

Hanwha Vision Europe

VVNL

Securitas

Alphatronics

RoSecure

Service Centrale Nederland

ASSA ABLOY

Traka ASSA ABLOY

NIBHV

HD Security

Boon Edam

Paxton

Milestone

Hikvision

CDVI

Centurion

ASIS

Masset Solutions

Nimo Drone Security

Oribi ID Solutions

VideoGuard

Avigilon Alta

Ajax Systems

Trigion

Unii

Crown Security Services

Explicate

BHVcertificaat.online

Dero Security Products

Alarm Meldnet

Secusoft

PG Security Systems

OSEC

DZ Technologies

Kiwa

CardAccess

HID

Optex

JMB Groep

SOBA

Uniview

SmartSD

Bydemes

SmartCell

2N

Seagate

Paraat

CSL

Lobeco

EAL

VBN

IDIS

Nimo Dog Security

Connect Security

Advancis

Nenova

SMC Alarmcentrale

Gold-IP

Eizo

Koninklijke Oosterberg

Eagle Eye Networks

Bosch Security Systems

Akuvox

Regio Control Veldt

GFT

MPL

Add Secure

VAIBS

Top Security

G4S

Multiwacht

i-Pro

Brivo

VEB

Seris

Dahua

Jelmer Feenstra wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2016

4 november 2016
Redactie
09:24

Met een scriptie over de gelijktijdige simulatie van de thermische en mechanische respons van constructies heeft Jelmer Feenstra van de Eindhoven University of Technology de IFV-VVBAscriptieprijs 2016 in de wacht gesleept.

Volgens de jury gaat het om een sterk theoretisch en fundamenteel afstudeeronderzoek dat een goede opmaat is voor wetenschappelijk
vervolgonderzoek.
Juryvoorzitter Paul Verlaan van de Wetenschappelijke Raad Brandweer: “Het is een origineel en vernieuwend onderwerp waarvoor veel belangstelling bestaat. Er is ook veel behoefte aan beter inzicht in de interactie tussen thermische en mechanische respons van constructies. Gelet op de wetenschappelijke onderbouwing, de grote betekenis voor brandveiligheid, de actualiteit en de diepgang van het onderwerp heeft de jury besloten de Scriptieprijs 2016 toe te kennen aan Jelmer Feenstra.”

Inhoud scriptie
De scriptie getiteld ‘FDS-2-Abaqus, a two-way CFD-FEM coupling’ behandelt de gelijktijdige simulatie van de thermische en mechanische respons van constructies. Traditioneel wordt in fire engineering thermodynamisch gesimuleerd (thermische respons van gasmassa en constructie) zonder mechanische respons van constructies. Het omgekeerde gebeurt ook bij structural engineering.
Echter, gelijktijdig thermische en mechanische respons simuleren en daarnaast rekening houden met de onderlinge beïnvloeding, komt zelden voor. Volgens de jury toont de studie aan dat een dergelijke tweeweg koppeling fundamenteel noodzakelijk is; de onderlinge interactie is van groot belang.
De jury oordeelt verder dat het afstudeeronderzoek een goede opmaat is voor wetenschappelijk vervolgonderzoek. Een aanbeveling is wel dat een experimentele validatie daarin een plaats moet krijgen. Een ander sterk punt is volgens de jury de concreetheid van de tweeweg koppeling door middel van een script dat de communicatie tussen de verschillende modellen regelt. Dit script is ook onderdeel van de scriptie.

Innovatieve en spraakmakende master- of bachelorthesis
De Scriptieprijs van het IFV en de Vereniging van Brandveiligheidsadviseurs (VVBA) is tijdens het 9e Nationaal Congres Fire Safety & Science voor de vijfde keer uitgereikt. De prijs is ingesteld voor de meest innovatieve, spraakmakende, relevante of fundamentele master- of bachelorthesis over brandveiligheid. De scriptie dient ter afronding van een master- of bacheloropleiding in 2015 of 2016 aan een onderwijsinstelling in het Nederlandse taalgebied. Aan de prijs is een bedrag verbonden van € 1.200, te besteden aan een FSE gerelateerd onderwerp, zoals een cursus, studiereis of studieboeken.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner