Kleine daling aantal fietsdiefstallen

Het aantal aangiften van fietsendiefstal is in 2015 gedaald naar 98.916 ten opzichte van 103.153 in het jaar daarvoor. Het werkelijke aantal diefstallen ligt aanzienlijk hoger. Geschat wordt dat maar van 30 procent van de gevallen aangifte wordt gedaan.
Er worden in Nederland dus dagelijks gemiddeld 271 aangiftes gedaan van fietsdiefstallen. Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit, die deze cijfers naar buiten brengt, adviseert altijd aangifte te doen. Registreer daarom alle unieke kenmerken van de fiets (merk, type, framenummer, kleur). Alleen dan is er een kans dat die wordt terug gevonden, aldus AVc. Het eerste halfjaar van 2016 laat een lichte daling zien.
fietsdiefstallen
Fietsdiefstalregister
Fietsen waarvan bij aangifte bij de politie alle unieke kenmerken (merk, type, framenummer, kleur) bekend zijn worden ook geregistreerd in het fietsdiefstalregister van de RDW. Hierin kan een koper aan de hand van het merk en framenummer of op chipnummer zien of een fiets mogelijk als gestolen staat gesignaleerd. Ga dit altijd na bij aankoop van een tweedehands  fiets.

Deel dit artikel via: