KPN verliest belangrijke beveiligingsexpert

Jaya Baloo stopt als hoofd beveiliging bij KPN. Ze stapt over naar ICT-beveiligingsbedrijf Avast, waar zij net als bij KPN Chief Information Security Officer wordt. Het is nog niet bekend wie haar opvolgt, als zij op 30 september afscheid neemt.

Na haar vertrek blijft Baloo KPN adviseren op onder andere het gebied van quantum technology. Ze zal de Quantum ambassadeur van KPN blijven, internationaal en in Nederland, om te verzekeren dat KPN leidend kan zijn richting een nieuw quantum internet en in het verzorgen van post quantum security.

Volgende stap
Na eerder bij KPN gewerkt te hebben kwam Baloo in 2012 weer bij KPN in dienst als Chief Information Security Officer. Over haar vertrek zegt zij: “Ik heb met ontzettend veel plezier bij KPN gewerkt, veel mooie en uitdagende tijden meegemaakt en bovenal heb ik samen mogen werken met geweldige professionals. Nu is het tijd voor een volgende stap als CISO bij Avast, het grootste antivirusbedrijf ter wereld. KPN heeft voor mij altijd gevoeld als een familie, een hecht en krachtig team. De medewerkers van KPN, en CISO in het bijzonder, leveren iedere dag fantastisch werk. Zij houden KPN veilig en betrouwbaar. Ik gun hen het allerbeste.”

Prijzen en waarderingen
Joost Farwerck, COO en Lid van de Raad van Bestuur bedankt Jaya graag voor haar bijdrage aan KPN: “Jaya en ik hebben de afgelopen zeven jaar intensief samengewerkt. Ik respecteer en bewonder de manier waarop zij haar rol vervulde. Ze heeft een CISO-team opgezet dat één van de beste teams ter wereld is geworden en vele prijzen en waarderingen heeft binnengehaald. Mede dankzij haar inspanningen staan we met KPN te boek als veilige en betrouwbare dienstverlener. Ik ben blij dat we ook in de toekomst verbonden blijven met Jaya als adviseur van KPN op het gebied van security en quantum.”

Gedeeld

Geef een reactie