Beveiliging nieuws

Onze partners

Crown Security Services

HID

Ajax Systems

Seris

Eizo

Milestone

Bydemes

HD Security

Add Secure

Trigion

BHVcertificaat.online

SMC Alarmcentrale

GFT

Kiwa

Akuvox

Multiwacht

ADI

VBN

OSEC

SOBA

VVNL

CardAccess

Paxton

PG Security Systems

Advancis

VEB

Paraat

Seagate

Service Centrale Nederland

Eagle Eye Networks

ARAS

Alphatronics

VAIBS

Brivo

RoSecure

De Beveiligingsjurist

Centurion

Avigilon Alta

Top Security

VideoGuard

NetworxConnect

i-Pro

Securitas

MPL

Nenova

Dahua

Sequrix

Dero Security Products

Unii

Hikvision

Explicate

DZ Technologies

IDIS

Oribi ID Solutions

Genetec

Hanwha Vision Europe

Masset Solutions

Uniview

Alarm Meldnet

Bosch Security Systems

2N

JMB Groep

Gold-IP

ASIS

NIBHV

20face

EAL

Regio Control Veldt

Nimo Dog Security

SmartSD

Nimo Drone Security

Lobeco

CSL

Secusoft

CDVI

SmartCell

Connect Security

Traka ASSA ABLOY

Optex

G4S

ASSA ABLOY

Koninklijke Oosterberg

Landelijke Veiligheidsdag in Almere massaal bezocht

27 mei 2018
Redactie
08:11

De Landelijke Veiligheidsdag in Almere trok zaterdag naar schatting 40.000 bezoekers. Het evenement, dat de vijfde editie beleefde, werd geopend door minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en burgemeester Franc Weerwind van Almere. Samen gaven zij het startschot voor een spectaculaire actie op het water.

De organisatie en de deelnemende hulpdiensten hadden het weer mee. Het was heel de dag stralend en de temperatuur liep zodanig op dat extra watertappunten werden geplaatst en bezoekers werden opgeroepen daar vooral gebruik van te maken.
Het spectaculairst waren de acties van commando’s, die terroristen moesten uitschakelen. Ook de mariniers deden dat, maar dan op het water voor de Esplanade in Almere.
Daarnaast kwamen de politie, de brandweer en de marechaussee regelmatig in actie, konden kinderen een stormbaanparcours afleggen en schieten met echte vuurwapens en werd volop advies gegeven aan bezoekers over hoe die voor hun eigen veiligheid kunnen zorgen.
Leuk was ook de bijdrage van Stadstoezicht. Hier konden bezoekers zelf PTZ-camera’s bedienen, die een overzicht gaven van het evenemententerrein.
Hoewel het weer prachtig was, had dat waarschijnlijk ook tot gevolg dat veel mensen hun dag op een andere manier gingen doorbrengen, want het aantal bezoekers van 40.000 was 10.000 lager dan vorig jaar.
De mensen die kwamen bleven echter lang, wat soms ook wel nodig was, want meedoen aan de activiteiten betekende vaak lang in de rij staan. Vooral bij de boot waarmee naar het veiligheidsmuseum PIT gevaren kon worden.
De organisatie was perfect en wie last kreeg van de warmte, kreeg meteen een invasie van hulpverleners over zich heen.
De opening van de Landelijke Veiligheidsdag gebeurde door minister Grapperhaus en burgemeester Weerwind door op een knop te drukken waarmee een reddingsactie op het water werd gestart.
De minister was ook in Almere voor een congres van de Reddingsbrigade Nederland. Daar werd onder meer de nationale reddingsvloot besproken. Het betreft hier een samenwerkingsverband van 22 van de 25 Nederlandse veiligheidsregio’s en het Instituut Fysieke Veiligheid.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

MPL

Wordt een partner